Οι νέοι επεξεργαστές της Qualcomm φιλοδοξούν να κάνουν τα wearables πιο ελκυστικά

10 Ιουλίου, 2019

Τα wearables δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ελκυστικά. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε. Το Wear OS μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα από την πρώτη ημέρα παρουσίασής του. Προβλήματα με το μέτριο software, με τους επίσης μέτριους επεξεργαστές όπως ο Snapdragon Wear 2100 κλπ.
Ο επεξεργαστής Wear 3100 έκανε μεν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει την πλατφόρμα ανταγωνιστική. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που αυτή την στιγμή στην αγορά κυριαρχούν smartwatches και smart bands με proprietary λειτουργικά συστήματα και chipsets.

Αυτή την κατάσταση έχει βάλει σκοπό να αλλάξει η Qualcomm με τους νέους της επεξεργαστές Snapdragon 429 Wear και Snapdragon Wear 2700. Τα δύο νέα αυτά chipset βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και βρίσκονται επάνω σε δοκιμαστικές πλατφόρμες με 1GB LPDDR3 RAM και 8GB μνήμης e MMC 5.1. Οι επεξεργαστές κατασκευάζονται στα 12nm, μια πραγματικά μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με τα 28nm των chipset προηγούμενης γενιάς. Η αλλαγή στην κατασκευή σίγουρα θα φέρει και καλύτερη διαχείριση ενέργειας άρα και μεγαλύτερη αυτονομία.

Τα νέα chipset αναμένεται να είναι έτοιμα για παραγωγή στις αρχές του 2020 οπότε έχουμε ακόμη αρκετό καιρό μέχρι να δούμε τα πρώτα smartwatch που θα τους ενσωματώνουν.