Οι νέοι πτυσσόμενοι φακοί της Xiaomi υπόσχονται να αλλάξουν την mobile φωτογράφηση!

11 Νοεμβρίου, 2020

Η νεράιδα της τεχνολογίας άγγιξε την Xiaomi και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από ένας τίμιος value for money κατασκευαστής αυτή μεταμορφώθηκε σε μια ανήσυχη, πρωτοποριακή και καινοτόμα εταιρεία. Αυτά είναι ευχάριστα νέα για τους καταναλωτές, αλλά ακόμη πιο ευχάριστα για εμάς τους ανθρώπους που δοκιμάζουμε και γράφουμε για την τεχνολογία!

[youtube v=”-gDQAMbe6Ys”]

Μετά λοιπόν την παρουσίαση της απίστευτα γρήγορης ασύρματης φόρτισης 80W που παρουσίασε μερικές εβδομάδες πριν, τώρα προτείνει και κάτι πρωτοποριακό για τις κάμερες των κινητών.

[youtube v=”9DD_w_QYLuY”]

Πρόκειται για έναν νέο φακό πτυσσόμενο ευρυγώνιο φακό ο οποίος υπόσχεται να συλλάβει έως και 300% περισσότερο φως από τους συμβατικούς φακούς που γνωρίζουμε.
Φυσικά όταν δεν χρησιμοποιείται η κάμερα επιστρέφει μέσα στο σώμα του κινητού. Σίγουρα δεν ανακάλυψε τον τροχό, μιας και η τεχνολογία αυτή υπάρχει σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές εδώ και δεκαετίες, αλλά στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων είναι μια πρωτιά πως να το κάνουμε.

Η τεχνολογία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο MIDC 2020 Xiaomi Developers Conference από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Zeng Xuezhong. Η τεχνολογία αυτή στους φακούς συνδυάζεται και με μια νέα τεχνολογία σταθεροποίησης η οποία φροντίζει οι λήψεις να είναι καθαρές και με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Η Xiaomi παρουσίασε επίσης έναν νέο συνδυασμό τηλεφακού / macro ο οποίος λειτουργεί στο εύρος 50mm-125mm και προσφέρει τεράστια ευελιξία στις λήψεις την οποία θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι απαιτητικοί της φωτογραφίας.

Κάτι μας λέει ότι τα μελλοντικά camera phones της Xiaomi θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον!