Οι τελευταίοι drivers της AMD προκαλούν ένα μικρό χάος στα Windows

16 Φεβρουαρίου, 2023

Οι drivers της AMD δεν έχουν και την καλύτερη φήμη, με τους χρήστες αρκετά συχνά να παραπονιούνται τόσο για την αργή ενημέρωσή τους όσο και για τα πολλά προβλήματα που συχνά παρουσιάζουν.

Τα πράγματα δεν φαίνονται να διορθώνονται σύντομα, μιας και η τελευταία αναβάθμιση
Adrenalin 23.2.1 της AMD φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στα Windows καθώς και σοβαρά προβλήματα εκκίνησης του συστήματος.

Το πρόγραμμα οδήγησης περιέχει ενημερώσεις για τις σειρές καρτών γραφικών Radeon RX 7000 και 6000 της AMD αλλά όπως ήταν αναμενόμενο έφερε και πολλά προβλήματα τα οποία οι χρήστες μοιράστηκαν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
Για παράδειγμα, ο χρήστης του Twitter @PrepperAssasin έγραψε ότι το πρόγραμμα οδήγησης “Κατέστρεψε ολόκληρο τον υπολογιστή μου, τώρα πρέπει να ρυθμίσω τα Windows ξανά από την αρχή”. Ένας άλλος χρήστης, ο @flyinghyur, παραπονέθηκε ότι το πρόγραμμα οδήγησης “μου κατέστρεψε την εγκατάσταση των Windows”.

Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα και όχι απλά μικρά κολλήματα κατά την διάρκεια του gaming, και δυστυχώς μέχρι σήμερα η AMD δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση.
Στον ιστότοπο της AMD, ο κατάλογος γνωστών προβλημάτων του προγράμματος οδήγησης αναφέρει μικροπροβλήματα σε λίγα παιχνίδια, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά σε σοβαρά προβλήματα των Windows, όπως αυτά που αναφέρθηκαν στο Twitter.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Twitter του εργαλείου παρακολούθησης PC CapFrameX, το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να αλλάζει τις ρυθμίσεις του BIOS των Windows, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στις κρασαρίσματα και στα προβλήματα εκκίνησης που περιγράφουν οι χρήστες. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα μετά την εγκατάσταση του τελευταίου προγράμματος οδήγησης της AMD, δοκιμάστε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του BIOS πριν καταφύγετε στην επανεγκατάσταση των Windows. Η χρήση του Display Driver Uninstaller για την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει.

Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Windows με την τελευταία έκδοση της AMD, το πρόγραμμα οδήγησης φαίνεται επίσης να προκαλεί χάος και στις φορητές κονσόλες παιχνιδιών της Ayaneo. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στον ιστότοπο της Ayaneo, οι εσωτερικές δοκιμές έδειξαν ότι το τελευταίο πρόγραμμα οδήγησης της AMD περιορίζει τη μνήμη VRAM στα Ayaneo 2 και Ayaneo Geek στα 512MB. Αν λοιπόν σκεφτείτε ότι οι κονσόλες αυτές κανονικά έχουν 3GB ή 6GB μνήμης RAM καταλαβαίνετε ότι οι επιδόσεις μειώνονται αισθητά.

Οι χρήστες περίμεναν αρκετό καιρό αυτή την αναβάθμιση, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν και τόσα πολλά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι μια «αναβαθμισμένη» αναβάθμιση θα σώσει την κατάσταση έστω και αργά.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R