Η HUAWEI δοκιμάζει το δικό της chipset με απόλυτη μυστικότητα

17 Φεβρουαρίου, 2023

Έχουν πάρει φωτιά οι φήμες ότι η Huawei εργάζεται στο παρασκήνιο για να αναπτύξει το δικό της chipset για smartphones.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Huawei δοκιμάζει με απόλυτη μυστικότητα ένα νέο και chipset το οποίο είναι 100% homemade. Η πηγή της πληροφόρησης δυστυχώς δεν αναφέρει λεπτομέρειες για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Huawei αλλά ούτε και για το πότε αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα.

Kirin

Είναι γνωστό ότι η Huawei δεν μπορεί να κατασκευάσει νέα chipsets εξαιτίας των κυρώσεων από τις ΗΠΑ γεγονός που της έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε η κινεζική εταιρεία είχε βασίσει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στα δικά της chipset Hisilicon Kirin τα οποία απέδιδαν εξαιρετικά και την έφερναν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Δυστυχώς η τελευταία φορά που είδαμε επεξεργαστή από την Huawei ήταν ο Kirin 9000, ένα πανίσχυρο chipset το οποίο ακόμη και σήμερα αποδίδει εξαιρετικά.


Το μέλλον
Μια παλαιότερη έκθεση υποστήριζε ότι η Huawei συνεργάζεται στενά με την κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών και άλλους συνεργάτες για να κατασκευάσει τα δικά της chipsets. Αυτό μόνο εύκολο δεν είναι καθώς οι τεχνολογίες που απαιτούνται για την κατασκευή τους ελέγχονται από τις ΗΠΑ αλλά και τις «δορυφόρους» της Ιαπωνία και Ολλανδία.
Η Huawei θέλει να αρπάξει μια θέση στην αγορά chipset ως ανεξάρτητος παίκτης, και αυτό είναι πιθανό να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών ολόκληρης της Κίνας.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Huawei εργάζεται επάνω σε κάποια χαμηλότερης ισχύος chipsets αλλά αυτό το «κρυφό» project ίσως να κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Ίσως μάλιστα το νέο πακέτο κυρώσεων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις κινεζικές βιομηχανίες τεχνολογίας να θέλει να πλήξει αυτή ακριβώς την προσπάθεια της Huawei.
Για την ώρα όλα είναι εικασίες, αλλά πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε άκρως ενδιαφέροντα νέα.