Parrot ANAFI: Όνομα Ελληνικό, μέγεθος φορητό και κόστος λογικό!

3 Αυγούστου, 2018

Το νέο drone της Parrot ονομάζεται Anafi, και πριν αρχίσετε τα αστεία σχετικά με την ομοιότητα που έχει το όνομα με το Ελληνικό κυκλαδίτικο νησί, να σας ενημερώσουμε ότι ακριβώς από εκεί έχει πάρει το όνομά του!
Η Parrot δεν αναφέρει τους λόγους που επέλεξε το όνομα αυτό, αλλά φανταζόμαστε ότι κάποιος από την ομάδα σχεδιασμού της Parrot πρέπει να πέρασε αξέχαστες διακοπές στην χώρα μας.

Είναι φανερό ότι το νέο αυτό ιπτάμενο drone κοιτάζει λοξά προς την μεριά του DJI Mavic, καθώς διαθέτει όλα τα προσόντα να αποτελέσει έναν αξιόλογο αντίπαλο για το κορυφαίο drone της αγοράς.

 

 

Πρώτα από όλα είναι απίστευτα φορητό. Οι βραχίονες επάνω στους οποίους βρίσκονται οι έλικες διπλώνουν, με αποτέλεσμα οι διαστάσεις του να μειώνονται στα 244x67x65mm και να μπορεί να χωρέσει ακόμη και στην πιο μικρή τσάντα. Έπειτα το βάρος του βρίσκεται στα 320 γραμμάρια, ένα νούμερο χαμηλότερο από ένα καλό powerbank.

 

 

Μικρό σε μέγεθος λοιπόν, αλλά τεράστιο σε δυνατότητες. Βλέπετε είναι το πρώτο drone με ενσωματωμένο gimbal 3 αξόνων το οποίο μπορεί να γυρίσει σε γωνία 180 μοιρών, ενώ ο κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/2.4’’ 21MP CMOS της Sony ο οποίος μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4Κ και φανταστικές φωτογραφίες. Το καλύτερο; Υπάρχει και οπτικό zoom 2.8x για να μπορείτε να καδράρετε σωστά τις αγαπημένες σας σκηνές.
Ένα επίσης χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας ακόμη και από ένα powerbank μέσω της θύρας USB-C έως και 60% γρηγορότερα σε σύγκριση με ένα drone το οποίο φορτίζει από απλή USB. Η μπαταρία έχει καλή αυτονομία, και προσφέρει έως και 25 λεπτά πτήσης και λήψης ταυτόχρονα.

Στις πτήσεις το ANAFI είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Είναι ιδιαίτερα αθόρυβο λόγω της άριστης δουλειάς που έχει γίνει στην αεροδυναμική, μπορεί να πετάξει ακόμη και σε ανέμους της τάξεως των 50 χιλιομέτρων με ταχύτητα κοντά στα 55χλμ την ώρα! Μάλιστα η απόσταση στην οποία μπορείτε να το στείλετε ξεπερνάει τα 4 χιλιόμετρα, χάρη και στην νέα διπλή κεραία που ενσωματώνει.

 

 

Στο ANAFI δεν θα βρείτε τους εξελιγμένους αισθητήρες αποφυγής εμποδίων του DJI Mavic, αλλά θα είστε ασφαλείς χάρη στο Geofence με το οποίο δηλώνετε τα όρια της περιοχής που δεν θα πρέπει να περάσει κατά την πτήση, υπάρχει το μαγικό Return Home για ασφαλή επιστροφή αλλά και η επιλογή Find My Drone η οποία σας δείχνει το στίγμα του στον χάρτη για να μπορέσετε να το βρείτε.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολλά αυτόματα modes λήψης από ένα drone με τόσο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Έτσι έχετε το κινηματογραφικά Dolly Zoom Effect, Discover Reveal, Epic και 360, τα πιο συνηθισμένα modes Cameraman (όπου η κάμερα εστιάζει πάντα στο θέμα ανεξάρτητα από την κίνηση), Follow Me (το drone σας ακολουθεί αυτόματα), αλλά και τα «εφεδιάρικα» Slow Motion και Hyperlapse.

 

Αυτό είναι λοιπόν το νέο εντυπωσιακό drone της Parrot του οποίου το κόστος βρίσκεται στα 699€. Ελάτε μην γκρινιάζετε! Με αυτά τα λεφτά αγοράζετε ένα από τα καλύτερα φορητά drone της αγοράς, αλλά και μια ικανότατη 4K κάμερα!

 

PARROT