Προβλήματα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της General Motors, αλλά και μεγάλες φιλοδοξίες

5 Δεκεμβρίου, 2023

Σύμφωνα με τον διευθυντή της General Motors, Paul Jacobson, η εταιρεία επί του παρόντος χάνει χρήματα για κάθε ηλεκτρικό όχημα που πουλά.

Ο Jacobson είπε ότι η GM αναμένει κέρδη από την παραγωγή μοντέλων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, χαμηλότερο κόστος μπαταριών αλλά και συνεχείς βελτιώσεις στις διαδικασίες παραγωγής από το 2025.

Η General Motors στοχεύει στην κατασκευή 1 εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως μέχρι το τέλος του 2025. Τόνισε μάλιστα ότι αν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έχουν επιβραδυνθεί φέτος, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται αφότου η GM ανακοίνωσε τα σχέδια της να καθυστερήσει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στο Τενεσί. Επίσης η εταιρεία ταλαιπωρείται και από ομοσπονδιακές και κρατικές έρευνες μετά από προβλήματα στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της. Να σας θυμίσουμε ότι λίγο καιρό πριν ένα πρόβλημα στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης είχε ως συνέπεια ένα όχημα να παρασύρει έναν πεζό στο Σαν Φρανσίσκο.