Realme GT3: Το κινητό που “πυροβολεί” πιο γρήγορα και από την σκιά του

1 Μαρτίου, 2023

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-content/themes/newstar/views/author_reviews.php on line 10

Η Realme παρουσίασε την τελευταία της ναυαρχίδα το GT3, εμείς είμασταν εκεί και ακούσαμε για σχεδόν μια ώρα όσα θέλαμε (και δεν θέλαμε) να μάθουμε για την γρήγορη φόρτιση!

Βέβαια για να μην αδικήσουμε την Realme, μπορεί σε κάποιο σημείο η παρουσίαση να έγινε μονότονη, αλλά το να καταφέρεις να φορτίσεις μια μπαταρία σε μόλις 10 λεπτά ή να την φέρεις στο 50% σε 4 λεπτά δεν είναι και μικρό κατόρθωμα.
Μάλιστα στην παρουσίαση έγινε και ζωντανά επίδειξη της ταχύτητας φόρτισης και είδαμε με έκπληξη ότι το κινητό από το 0% πήγε στο 20% μέσα σε 80 δευτερόλεπτα!

Η εξωφρενικά γρήγορη ταχύτητα φόρτισης της Realme φτάνει τα 240W, φέρνοντας στα όρια του το USB-C. Η Realme στην παρουσίαση της έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τεχνολογία που καθιστά δυνατή – και ασφαλή – τη φόρτιση 240W στο GT Neo 5. Αυτό λοιπόν επιτυγχάνεται χάρη στο πρώτο καλώδιο φόρτισης 12A στον κόσμο, το οποίο περιέχει τέσσερα καλώδια 21AWG, και έναν εξαιρετικά δυνατό φορτιστή dual GaN.

Στο μέτωπο της ασφάλειας (περισσότερη ισχύς σημαίνει περισσότερη θερμότητα, άλλωστε), η Realme ανέφερε ότι η σχεδίαση είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες ενώ υπάρχουν και 13 συνολικά αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν τις αλλαγές στην θερμοκρασία σε πραγματικό χρόνο.


Τα συστήματα προστασίας συμπληρώνει το «χορταστικό» σύστημα απαγωγής θερμότητας από γραφενιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τηλέφωνο έχει δοκιμαστεί κάτω από θερμοκρασία 85 βαθμών Κελσίου και έως 85% υγρασία για 21 ημέρες συνεχούς φόρτισης και απελευθέρωσης ενέργειας”.

Η μακροζωία δεν θα πρέπει επίσης να αποτελεί πρόβλημα, με αυτό το πρότυπο φόρτισης καθώς μπορεί να δώσει 1600 κύκλους φόρτισης της μπαταρίας χωρίς να πέσει η απόδοση της. Με μια μέση μπαταρία smartphone να μην περνάει τις περισσότερες φορές τους 500 με 1.000 κύκλους, αυτό σημαίνει ότι το κινητό αυτό θα είναι ασφαλές για πολλά πολλά χρόνια.


Το τηλέφωνο διαθέτει αυτό που η Realme αποκαλεί “Pulse Interface” – ένα φωτιζόμενο πάνελ στο πίσω μέρος του τηλεφώνου που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα και σας ενημερώνει για την κατάσταση φόρτισης καθώς και για το αν υπάρχει εισερχόμενη κλήση κ.ο.κ. Μπορείτε επίσης να το κάνετε να πάλλεται (αναπνέει) ή να “αναβοσβήνει” και μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα ώστε να έχετε διαφορετικά χρώματα για κλήσεις και ειδοποιήσεις, για παράδειγμα. Φυσικά δεν μπορεί παρά να σου έρθει στο μυαλό το Nothing Phone 1 αλλά στην πραγματικότητα εδώ το LED δεν είναι διακοσμητικό αλλά λειτουργικό. Στο εσωτερικό βρίσκουμε τον Snapdragon 8+ Gen 1, έναν επεξεργαστή που μπορεί να κυκλοφόρησε πέρυσι αλλά παρόλα αυτά προσφέρει άριστες επιδόσεις. Κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν ότι το GT3 θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 16GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου!

Τέλος στον τομέα της κάμερας έχουμε έναν κύριο αισθητήρα 50MP με οπτική σταθεροποίηση, μια υπέρ ευρυγώνια κάμερα 8MP και μια κάμερα μικροσκόπιο 2MP. Τις selfies αναλαμβάνει μια μονάδα των 16MP.
Η Realme ανακοίνωσε επίσης ότι η τιμή του GT3 θα ξεκινάει από τα 649 δολάρια, οπότε να το περιμένετε κάτι τις πιο ακριβό στην Ελλάδα.