Τα έσοδα της Apple είναι υψηλότερα από αυτά της Φινλανδίας, της Πορτογαλίας και του Κατάρ

13 Φεβρουαρίου, 2024

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Apple είναι μια από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η εταιρεία iPhone κέρδισε το εκπληκτικό ποσό των 119,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι τα έσοδα της Apple το 2023 είναι μεγαλύτερα από το 75% των χωρών που υπάρχουν στον πλανήτη!

Το εξωφρενικά υψηλό αυτό νούμερο είναι το ποσό των χρημάτων που κερδίζει από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών, και από αυτή την άποψη, επισκιάζει άλλους τεχνολογικούς γίγαντες και ακόμη και μεσαίου μεγέθους οικονομίες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το ποσό αυτό θα τοποθετούσε την Apple στην 41η θέση αν ήταν χώρα, ακριβώς μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Αφρικής. Στην πραγματικότητα, η Apple καταγράφει υψηλότερα έσοδα από το ΑΕΠ ανεπτυγμένων χωρών όπως η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία και η Πορτογαλία, πόσο μάλλον μικρότερων όπως η Βουλγαρία, η Λιθουανία και το πλούσιο σε πετρέλαιο Κατάρ.


Φυσικά, τα έσοδα μιας εταιρείας δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με το ΑΕΠ μιας χώρας, καθώς το τελευταίο μετράει επίσης τις καταναλωτικές δαπάνες και τις εξαγωγές εκτός από την παραγωγή. Παρόλα αυτά, παρέχει κάποια εικόνα για το πόσο μεγάλη έχει γίνει η Apple.