Δύο νέα smartphone Legend της HMD δοκιμάζονται στο GeekBench

14 Φεβρουαρίου, 2024

Η HMD Global αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα της smartphones με το δικό της όνομα στο MWC 2024 αργότερα αυτό το μήνα. Αρκετές ημέρες πριν όμως δύο τηλέφωνα HMD “Legend” εμφανίστηκαν στο Geekbench, δίνοντας μας μια γεύση από το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Σημειώστε ότι η HMD Global έχει αποφασίσει να καταργήσει σταδιακά τα τηλέφωνα με το brand της Nokia, όπως φαίνεται και θα στραφεί στην κατασκευή των δικών της συσκευών “HMD” από εδώ και στο εξής, αν και τα τηλέφωνα Nokia θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μέσω offline καναλιών. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι ένας αριθμός νέων τηλεφώνων Nokia εντοπίστηκε σε μια βάση δεδομένων, γεγονός που μας προκάλεσε κάποια σύγχυση, αλλά πιστεύουμε ότι οι απορίες μας θα λυθούν στο Mobile Congress της Βαρκελώνης. Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά αυτά τα νέα τηλέφωνα, το ένα έρχεται με την κωδική ονομασία “Legend” και το άλλο είναι το “LegendPro”. Και τα δύο smartphones τρέχουν ένα οκταπύρηνο SoC με την GPU Mali-G57. Αυτά τα τσιπ τρέχουν στα 1,61Hz (μέγιστο), και πιθανότατα μιλάμε για το τσιπ Unisoc T606.

Αυτό μας λέει ότι και τα δύο αυτά τηλέφωνα θα είναι συσκευές entry-level. Το “Legend” σημειώνει 379 πόντους στο single-core benchmark και 1.370 πόντους στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Το “LegendPro” κατάφερε να φτάσει τους 373 πόντους στη δοκιμή ενός πυρήνα και τους 1.384 πόντους στο benchmark πολλαπλών πυρήνων.

Και τα δύο smartphones θα έχουν εγκατεστημένο το Android 14, το απλό μοντέλο θα περιλαμβάνει 4GB RAM, ενώ το μοντέλο ‘Pro’ θα κυκλοφορήσει με 8GB RAM. Αυτές είναι ουσιαστικά όλες οι πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από αυτές τις λίστες.
Υπάρχει όμως πιθανότητα να δούμε περισσότερα από δύο τηλέφωνα HMD στο MWC 2024, οπότε μπορεί να έχουμε πιο ισχυρά μοντέλα από αυτά.
Βλέπετε μια πληροφορία αναφέρει ότι τρία HMD smartphones έρχονται κατά τη διάρκεια της “πρώτης φάσης”, ενώ 9 από αυτά θα ακολουθήσουν. Έτσι η HMD αναμένεται να έχει μια πληρέστατη γκάμα μέσα στο 2024.