Τα ηλεκτρικά Volvo XC40 και C40 αποκτούν πίσω κίνηση, βελτιωμένη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση

17 Ιανουαρίου, 2023

Δύο είναι οι πιο καυτές ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Ποια είναι η αυτονομία του με μια φόρτιση» και φυσικά το «Πόση ώρα θα περιμένω να φορτίσει;».

Η Volvo όπως φαίνεται ενδιαφέρεται για τις ανησυχίες των καταναλωτών και στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου αναβαθμίσεων βελτιώνει τόσο την αυτονομία όσο και την ταχύτητα φόρτισης των XC40 Recharge και C40 Recharge.
Επιπλέον, τρία νέα συστήματα κίνησης προσφέρονται στα μοντέλα αυτά. Αυτές περιλαμβάνουν δύο πισωκίνητες εκδόσεις – η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που η Volvo προσφέρει ένα πισωκίνητο προϊόν – καθώς και ένα αναθεωρημένο τετρακίνητο μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Επιστροφή στις πίσω ρόδες
Ας ξεκινήσουμε με τις δύο νέες επιλογές κίνησης με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το μοντέλο με έναν ηλεκτροκινητήρα και την στάνταρ αυτονομία διαθέτει (e-motor) 175kW, ο οποίος παρέχει αύξηση της ισχύος κατά 3% σε σχέση με το εμπροσθιοκίνητο απερχόμενο μοντέλο που είχε ισχύ 170kW.
Το XC40 Recharge με μονό κινητήρα εξοπλίζεται με την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας 69kWh, αλλά οι βελτιώσεις στην απόδοση ψύξης ανέβασαν την αυτονομία από τα 425 χλμ στα 460 χιλιόμετρα.


Εν τω μεταξύ, η εμβέλεια του C40 Recharge με μονό ηλεκτροκινητήρα βελτιώνεται στα 476 χιλιόμετρα από 438 χιλιόμετρα ενώ η φόρτιση 10-80% διαρκεί περίπου 34 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή ρεύματος 130kW. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη για περισσότερη ισχύ και εμβέλεια, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μεγαλύτερη μπαταρία σε συνδυασμό με έναν ισχυρότερο ηλεκτρονικό κινητήρα μόνιμων μαγνητών ισχύος 185 kW στον πίσω άξονα. Αυτή η δεύτερη νέα παραλλαγή διατίθεται με μια μπαταρία 82kWh, η οποία αυξάνει την αυτονομία στα 515 χιλιόμετρα για το XC40 Recharge και στα 533 χιλιόμετρα για το C40 Recharge με μονό κινητήρα εκτεταμένης αυτονομίας. Και εδώ, η ισχύς φόρτισης έχει βελτιωθεί, καθώς το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών επιτρέπει τη φόρτιση με μέγιστο ρυθμό 200kW DC (προηγουμένως 150kW DC μέγιστο), ενώ μια φόρτιση 10-80% διαρκεί περίπου 28 λεπτά.

 

Βελτιωμένη τετρακίνηση
Οι τετρακίνητες εκδόσεις επωφελούνται επίσης από αυτές τις ενημερώσεις, πραγματοποιώντας ακόμη πιο εντυπωσιακές βελτιώσεις στην αυτονομία. Η προηγούμενη διάταξη των δύο ηλεκτροκινητήρων 150kW στον μπροστινό και τον πίσω άξονα έχει αντικατασταθεί από ηλεκτροκινητήρα 183kW στον πίσω άξονα και από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα 117kW στον μπροστινό άξονα.
Αυτή η νέα διαμόρφωση, σε συνδυασμό με μια μπαταρία 82kWh και συνολικές βελτιώσεις στην απόδοση της ψύξης της μπαταρίας, σημαίνει ότι το XC40 Recharge Twin Motor AWD μπορεί πλέον να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, μια αύξηση 62 χιλιομέτρων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Η αυτονομία του C40 Recharge Twin Motor AWD έχει βελτιωθεί στα 507 χιλιόμετρα από 451 χιλιόμετρα.
Οι εξωτερικές αναβαθμίσεις συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της αποδοτικότητας, όπου αυτό είναι δυνατό. Για παράδειγμα, μια νέα ζάντα αλουμινίου 19 ιντσών τόσο για το XC40 όσο και για το C40 Recharge όχι μόνο ενισχύει τη συνολική εμφάνιση των μοντέλων, αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση της αντίστασης μέσω του αεροδυναμικού σχεδιασμού της.


Ταχύτερη φόρτιση και για τις σειρές 90 και 60
Βελτιώσεις και για τα plug-in υβριδικά μοντέλα των Σειρών XC90 και XC60 τα οποία τώρα αποκτούν έναν νέο διφασικό φορτιστή επάνω στο όχημα που επιτρέπει σε αυτά τα μοντέλα να φορτίζουν με ταχύτερο ρυθμό. Ο νέος ενσωματωμένος φορτιστής σχεδόν διπλασιάζει τη μέγιστη δυνατότητα φόρτισης σε αυτά τα αυτοκίνητα στα 6,4kW.

VOLVO