Τα smartphones με 32GB RAM έρχονται, αλλά τα χρειάζεσαι πραγματικά;

7 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι επεξεργαστές στα τηλέφωνά μας γίνονται ταχύτεροι με κάθε γενιά, και κάθε νέο μοντέλο προσφέρει αύξηση της ταχύτητας, της απόδοσης των γραφικών, της αποδοτικότητας κλπ. Σε αυτή την αύξηση των επιδόσεων φυσικά συνεισφέρει και αύξηση της μνήμης RAM η οποία τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει σε απίστευτα υψηλά νούμερα.

Πάνε οι μέρες που 4GB μνήμης RAM ήταν αρκετά Αυτές τις μέρες, βλέπουμε 12-16GB ως τον κανόνα, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη ανέβει στα 24GB. Μια πρόσφατη δημοσίευση στο Weibo από το Digital Chat Station αποκάλυψε ότι ορισμένοι κατασκευαστές δοκιμάζουν τώρα 32GB RAM στα τηλέφωνά τους.

Η ανάρτηση δεν λέει ονόματα, οπότε δεν είναι σαφές ποιες μελλοντικές συσκευές μπορεί να έρθουν με 32GB RAM. Θα μου πείτε, «είναι κακό να έχεις τόσο υψηλό νούμερο RAM;
Φυσικά όχι, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, σε αντίθεση με ένα PC που έχει ανάγκη την RAM στον κόσμο των κινητών δεν υπάρχουν εφαρμογές που να μπορούν να εκμεταλλευτούν την περίσσια μνήμη. Αυτό μας αφήνει να πιστεύουμε λοιπόν είναι ότι τα 32GB μνήμης είναι απλά ένα κόλπο του μάρκετινγκ.
Θα υπάρξει κάποια στιγμή που οι εφαρμογές θα απαιτούν 32GB RAM; Ίσως, αλλά όταν γίνει αυτό το κινητό που αγοράζετε σήμερα θα είναι αρκετές γενιές πίσω σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως ο επεξεργαστής και το chip γραφικών οπότε στον τομέα των επιδόσεων η συσκευή θα «σέρνεται».

Η συμβουλή μας είναι λοιπόν μην πέφτετε στα δίκτυα του μάρκετινγκ και αρκεστείτε σε ένα κινητό με 12GB RAM. Η μνήμη αυτή είναι υπέρ αρκετή για τα σημερινά δεδομένα. Δώστε προτεραιότητα σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα την καλή οθόνη και τις εξαιρετικές κάμερες.

Πηγή: DigitalChat Station

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R