Τέλος η IFA 2020 για την Samsung. Τι φέρνει η αποχώρηση της κορεατικής εταιρείας από την έκθεση;

1 Ιουλίου, 2020

Η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα έχει καμία παρουσία τον Σεπτέμβριο στην έκθεση IFA στο Βερολίνο. Αντίθετα ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό event τον ίδιο μήνα! Αυτό είναι το πρώτο δυνατό χτύπημα για την IFA η οποία λίγο καιρό πριν μας ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να ανοίξει τις πύλες της για τους δημοσιογράφους, έστω και με μια νέα εναλλακτική μορφή.

Η διοργανώτρια αρχή της IFA είχε ήδη εξηγήσει τα μέτρα τα οποία θα έπαιρνε για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εταιρειών αλλά και των δημοσιογράφων. Τα μέτρα αυτά συμπεριελάμβαναν την απαγόρευση του κοινού (η IFA είναι ανοικτή για το κόσμο), αλλά και τον μέγιστο αριθμό 1000 ατόμων ο οποίος μπορεί να σας φαίνεται μεγάλος αλλά για την IFA δεν είναι τίποτα. Βλέπετε το Messe Berlin που φιλοξενεί την IFA έχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης, με αχανείς εκτάσεις, δαιδαλώδη κτηριακά συγκροτήματα αλλά και τα δικά της λεωφορεία για την μεταφορά των δημοσιογράφων!

Τι σημαίνει λοιπόν η απόφαση της Samsung να μην συμμετάσχει εφέτος στην έκθεση;
Η κορεατική εταιρεία έχει παρουσία στην IFA από το 1991 και τα περίπτερά της είναι πάντα απίστευτα εντυπωσιακά και τεράστια. Μάλιστα έχει και το δικό της κτήριο μέσα στους χώρους της έκθεσης!
Η απόφαση να μην συμμετέχει είναι 100% σίγουρο ότι θα ωθήσει και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τα βήματά της, κάτι που είναι λογικό.
Σκεφτείτε απλά ότι πολλές χώρες παλεύουν ακόμη με την πανδημία, άλλες βρίσκονται σε απαγόρευση πτήσεων ενώ όλοι προβληματίζονται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα του COVID-19 το οποίο μπορεί να έρθει μετά το καλοκαίρι. Η κατάσταση λοιπόν είναι ιδιαίτερα ρευστή και παρά το γεγονός ότι θέλουμε ακόμη 2 μήνες μέχρι την IFA τα πάντα μπορούν να πάνε εντελώς ανάποδα.

Το πιο πιθανό σενάριο λοιπόν είναι ότι και η IFA 2020 θα ακολουθήσει την τύχη του Mobile Congress της Βαρκελώνης αλλά και όλων των μεγάλων τεχνολογικών events που αναβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες.