Τέλος οι φορτιστές και για τα κινητά της Oppo από την επόμενη χρονιά

1 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Oppo όλο αυτό τον καιρό παρέμεινε σταθερή και συνέχισε να περιλαμβάνει φορτιστές με τα κινητά της τηλέφωνα, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphones τους έχουν “αφορίσει” εδώ και καιρό. Αλλά αυτό όπως φαίνεται θα αλλάξει σύντομα καθώς η Oppo έχει επιβεβαιώσει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, στοχεύει να αφαιρέσει τον φορτιστή από τα κουτιά κάποιων επιλεγμένων προϊόντων.

Η νέα προσέγγιση επαληθεύτηκε από τον Billy Zhang, αντιπρόεδρο πωλήσεων και υπηρεσιών της Oppo στο εξωτερικό, σε μια συνέντευξη που διεξήχθη στην ευρωπαϊκή εκδήλωση παρουσίασης της σειράς Oppo Reno 8, όπως μας γράφει το Android Police.

“Θα αφαιρέσουμε τον φορτιστή από τη συσκευασία για ορισμένα προϊόντα το επόμενο έτος” δήλωσε ο Zhang.

 

Ο Zhang αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια θα είναι τα πρώτα κινητά χωρίς φορτιστή ενώ ανακοίνωσε ότι αυτό δεν θα ισχύει για όλες τις αγορές.

Σύμφωνα με τον Zhang, “Δεν είναι τόσο εύκολο για τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στους φορτιστές SuperVOOC οπότε πρέπει να τους κρατήσουμε στο κουτί. Ωστόσο, καθώς επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να βγάλουμε τους φορτιστές από το κουτί και να τους τοποθετήσουμε στο κατάστημα, ώστε οι χρήστες μας να μπορούν να αγοράζουν τους φορτιστές και να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν ακόμη και όταν αναβαθμίζουν τις συσκευές τους”. Η Oppo προσφέρει μοναδική τεχνολογία φόρτισης που δεν είναι διαθέσιμη αλλού, οπότε αν δεν έχετε ήδη στην κατοχή σας έναν φορτιστή συμβατό με SuperVOOC 80W, θα πρέπει να αναζητήσετε μόνοι σας έναν για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα τελευταία smartphones της εταιρείας. Ο Zhang δεν επιβεβαίωσε το σκεπτικό της Oppo για την αφαίρεση των φορτιστών, αλλά πιθανότατα και αυτός θα μας πει ότι είναι ένας τρόπος μείωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, κάτι που έχουμε ακούσει και από άλλους κατασκευαστές smartphone.

 

Ως μητρική εταιρεία της OnePlus, η κίνηση της Oppo μπορεί να σημαίνει ότι μια μέρα και η OnePlus θα μπορούσε τελικά να εγκαταλείψει τους φορτιστές από τα δικά της κουτιά. Ο Zhang δεν σχολίασε συγκεκριμένα αυτό, αλλά τα προϊόντα της OnePlus ακολουθούν τακτικά τις στρατηγικές της Oppo, οπότε θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα επερχόμενα μοντέλα όπως η σειρά OnePlus 11.