Τέλος οι κάμερες DSLR και για την θρυλική Hasselblad

16 Μαΐου, 2023

Η Hasselblad φέρεται να ακολουθεί την Canon και τη Nikon στη σταδιακή κατάργηση των DSLR. Το νέο αυτό διέρρευσε από την εταιρεία πώλησης και ενοικίασης επαγγελματικού εξοπλισμού Capture Integration η οποία ανέβασε στο blog της ότι έλαβε ειδοποίηση ότι ολόκληρη η σειρά συστημάτων Hasselblad H διακόπτεται επίσημα. Η κίνηση αυτή αφήνει την Pentax και την Ricoh ως τα μεγαλύτερα εναπομείναντα ονόματα στον ταχέως μειούμενο χώρο των DSLR. Η Hasselblad δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ακόμη την είδηση.

Πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν ήδη πάει προς το mirrorless στρατόπεδο το οποίο τώρα πια διαθέτει πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφικές μηχανές (συμπεριλαμβανομένης της καταπληκτικής X2D της Hasselblad), αφήνοντας τους λάτρεις των DSLR χωρίς πολλές επιλογές. Το τελευταίο λανσάρισμα της σειράς H της Hasselblad ήταν το σύστημα H6D το 2016.

Η Canon ανακοίνωσε το 2021 ότι η EOS-1DX Mark III θα είναι η τελευταία της ναυαρχίδα DSLR, αν και θα συνεχίσει να παράγει τα τρέχοντα μοντέλα προς το παρόν. Μια έκθεση του περασμένου Ιουλίου ανέφερε ότι η Nikon θα ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση. Όπως και να έχει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δούμε άλλο νέο μοντέλο DSLR από τα τρία μεγαλύτερα ονόματα της high end φωτογραφίας.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R