Τέλος για την Oppo η αγορά της Γερμανίας και αμφιβολίες για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές

16 Μαΐου, 2023

Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για την Oppo στην Γερμανία καθώς η κινεζική εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της από την επίσημη γερμανική ιστοσελίδα της.

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου(ανοίγει σε νέα καρτέλα) τονίζει προς το παρόν μόνο τη συνεργασία της Oppo με το UEFA Champions League. Μια υποσημείωση στην ίδια σελίδα αναφέρει ότι ορισμένα από τα τηλέφωνα Android της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Reno 8 και του Find N2 Flip, δεν είναι διαθέσιμα στη Γερμανία.

Αυτή η νέα εξέλιξη δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα της Oppo στη Γερμανία βρίσκεται επί του παρόντος σε αναστολή λόγω ασφαλιστικών μέτρων από γερμανικό δικαστήριο. Η Oppo εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τη Nokia, η οποία έχει καταθέσει μήνυση για παραβιάσεις πατεντών υποστηρίζοντας ότι η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία τηλεφώνων χρησιμοποίησε την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της για την επεξεργασία σημάτων 4G και 5G χωρίς να πληρώσει για άδεια.

Η κίνηση της Oppo να σβήσει τον γερμανικό ιστότοπο της ενισχύσει τις εικασίες ότι η εταιρεία θα αποχωρήσει τελικά από τη γερμανική αγορά, παρά την προηγούμενη άρνησή της. Η Oppo εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με τη Nokia και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο. Η Oppo διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές Oppo χωρίς περιορισμούς και να λαμβάνουν μελλοντικές ενημερώσεις.

Στο εξωτερικό, οι δραστηριότητες της εταιρείας στη Γαλλία φαίνεται να βρίσκονται σε σύγχυση. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Oppo έχει σταματήσει όλες τις δραστηριότητες και τις πωλήσεις νεότερων προϊόντων στη χώρα. Η Oppo έχει επίσης απολύσει τις ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων, οι οποίες ήταν κατά πάσα πιθανότητα ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας στη χώρα.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Oppo καθώς και το αν θα συνεχίσει να βρίσκεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές όπως αυτή της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ