Το Android 15 φαίνεται ότι επιτρέπει στα παιχνίδια να τρέχουν σε υψηλότερο framerate

22 Μαρτίου, 2024

Μια από τις χρήσεις ενός καλού flagship Android κινητού είναι το gaming. Δυστυχώς ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι το κινητό το λειτουργικό θα ορίσει ως μέγιστο όριο καρέ τα 60Hz!

Αυτό φαίνεται να αλλάζει στην νέα έκδοση του Android, κάτι που σίγουρα θα χαροποιήσει αρκετούς mobile gamers.

Όπως εντοπίστηκε από τον Mishaal Rahman, το Android 15 Developer Preview 2 περιλαμβάνει μια νέα ρύθμιση που απενεργοποιεί τον προεπιλεγμένο μέγιστο ρυθμό των 60Hz για τα παιχνίδια.

Αυτή η νέα ρύθμιση υπάρχει στις Επιλογές προγραμματιστή, οπότε δεν προορίζεται για χρήση από τους περισσότερους. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ρύθμιση για να ξεκλειδώσουν τον προεπιλεγμένο ρυθμό καρέ που ισχύει για τα παιχνίδια, επιτρέποντας στο παιχνίδι τους να τρέχει πέρα από τα 60fps, αν φυσικά και το υπόλοιπο hardware του τηλεφώνου το επιτρέπει.

Αυτή η ρύθμιση δεν σημαίνει ότι τα παιχνίδια σας θα τρέχουν τώρα ως δια μαγείας καλύτερα καθώς επηρεάζει μόνο τον προεπιλεγμένο μέγιστο ρυθμό καρέ και όχι τον πιθανό μέγιστο ρυθμό καρέ. Εάν το τηλέφωνό σας ήδη δυσκολεύεται να παίξει εντατικά παιχνίδια στα 60fps, η απενεργοποίηση της προεπιλεγμένης ρύθμισης δεν θα βελτιώσει την κατάστασή σας.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R