Το Apple Vision Pro 2 πέθανε. Ζήτω το προσιτό Apple Vision

19 Ιουνίου, 2024

Μια πρόσφατη πληροφορία ισχυριζόταν ότι η Apple έχει ακυρώσει την ανάπτυξη του Vision Pro 2 μετά τις εμπορικές δυσκολίες του πρώτου VR/XR headset.

Σύμφωνα με το The Information, η Apple έχει ειδοποιήσει τουλάχιστον έναν από τους προμηθευτές εξαρτημάτων για το Vision Pro ότι δεν εργάζονται πλέον στο μοντέλο επόμενης γενιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός φθηνότερου μοντέλου.

Η «διαρροή» αυτή αναφέρει ότι ένας βασικός προμηθευτής εξαρτημάτων είχε ήδη μειώσει την παραγωγή έως και 50% από τον Μάιο, αφού η Apple προέβλεψε ότι η ζήτηση θα ήταν χαμηλότερη από την αρχικά προβλεπόμενη. Φέτος, η παραγωγή του Apple Vision Pro είναι κάτω από 500 χιλιάδες μονάδες. Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχουν σχέδια να αυξηθούν πολύ αυτά τα νούμερα τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο). Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple κοιτάζει τώρα προς μια πιο προσιτή πρόταση, και πιο συγκεκριμένα για ένα headset το οποίο θα έχει ένα κόστος πιο κοντά σε αυτό του iPhone, δηλαδή κοντά στα 1500 με 1600 δολάρια. Το αν θα καταφέρει η εταιρεία να προσφέρει την εμπειρία που επιδιώκει σε αυτό το κόστος είναι βέβαια μια άλλη ιστορία. Βλέπετε για να πέσει το κόστος θα πρέπει να γίνουν τσιγκουνιές.

Η Apple φέρεται να ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο φθηνότερο Vision το 2022 και τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την κυκλοφορία του μέχρι το τέλος του 2024. Ωστόσο, τα προβλήματα στην εύρεση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ της μείωσης του κόστους και της εμπειρίας του χρήστη φαίνεται να καθυστέρησαν αρκετά την παρουσίαση.


Με δεδομένο ότι η τιμή του Vision Pro είναι κοντά στα 3,5 χιλιάδες δολάρια, το να ρίξεις την τιμή στο μισό χωρίς να χαλάσεις την εμπειρία δεν μοιάζει με εύκολη υπόθεση.
Βέβαια αν η Apple θέλει να το κάνει το spatial computing το πρότυπο του μέλλοντος θα πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες αλλά να πραγματοποιήσει και ένα μεγάλο θαύμα!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R