Το SwitchLens παντρεύει την Micro Four Thirds φωτογραφική μηχανή με το smartphone

19 Ιουνίου, 2024

Το νέο πανάκριβο smartphone σας μπορεί να βγάζει ωραίες φωτογραφίες, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τόσο ικανό όσο μια κανονική φωτογραφική μηχανή Micro Four Thirds (M43). Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ο φακός SwitchLens ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει ιδανικά τα πλεονεκτήματα των δύο αυτών κόσμων, και στην ουσία είναι μια micro four thirds κάμερα η οποία λειτουργεί αρμονικά με το τηλέφωνό σας!

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια παρόμοια πρόταση. Την αρχή έκανε η Sony το 2013 με τους φακούς/κάμερες QX10 και QX100. Οι κάμερες αυτές προσαρμόζονταν στα κινητά και η σύνδεσή τους γινόταν με Bluetooth.

Οι αργοί χρόνοι σύνδεσης και το αρκετά μεγάλο lag δεν βοήθησαν ώστε να αγαπηθούν από τους λάτρεις της φωτογραφίας, ενώ η γρήγορη εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών στα κινητά απλά τις έστειλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το SwitchLens φαίνεται να έχει μια άλλη προσέγγιση καθώς επιτρέπει την χρήση φακών M43 από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές ενώ στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένας αισθητήρας Sony Type 1 (1 ίντσας). Αυτό του επιτρέπει να καταγράφει φωτογραφίες RAW ή JPG ανάλυσης 5592 x 3710 pixel, μαζί με βίντεο μέγιστης ανάλυσης 4K/60fps. Η συσκευή συνδέεται στο smartphone iPhone ή Android του χρήστη μέσω του μαγνήτη MagSafe ή Qi2 του τηλεφώνου ή μέσω θήκης τηλεφώνου με μαγνητικό δακτύλιο στο πίσω μέρος. Ο φακός SwitchLens συνδέεται επίσης ασύρματα με μια εφαρμογή μέσω Wi-Fi.

Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να ευθυγραμμίζει λήψεις και να προσαρμόζει πλήρως τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του smartphone, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τις ενσωματωμένες οθόνες των περισσότερων αυτόνομων φωτογραφικών μηχανών M43. Το καλύτερο; Μπορείτε να πάρετε το κινητό σας έως και 10 μέτρα μακριά από το SwitchLens και θα μπορείτε να το χειρίζεστε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα ή αυτόματα μεταξύ ρυθμίσεων ISO από 100 έως 12800, ταχύτητες κλείστρου από 10 δευτερόλεπτα έως 1/8.000 του δευτερολέπτου και ισορροπία λευκού από 2600 έως 8600K. Οι εικόνες καταγράφονται είτε σε μια κάρτα SD χωρητικότητας έως 1,5 TB, είτε στο τηλέφωνο, είτε και στα δύο μαζί. Η τροφοδοσία παρέχεται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου ενώ η συσκευή συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, φέρεται να ζυγίζει 200 γραμμάρια.

Το SwitchLens είναι επί του παρόντος βρίσκεται στο Kickstarter και αν όλα πάνε καλά αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον Νοέμβριο σε ένα κόστος που φτάνει τα 329 δολάρια. Καθόλου κακό για μια κάμερα micro four thirds θα λέγαμε.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R