Το Beam Pro της XREAL είναι ένα Android τηλέφωνο φτιαγμένο για AR περιεχόμενο

19 Ιουνίου, 2024

Η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) δεν είναι καινούργια τεχνολογία, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Αυτή είναι μια τεχνολογία την οποία έχουμε όλοι ταυτίσει με κάποιο headset το οποίο ενσωματώνει οθόνες, αλλά η εταιρεία XREAL φαίνεται ότι έχει την δική της οπτική για το AR. Το νέο της gadget XREAL Beam Pro βλέπετε είναι στην ουσία ένα Android κινητό το οποίο εκμεταλλεύεται την τεχνολογία AR.

Με μια πρώτη ματιά η συσκευή μοιάζει με ένα μάλλον “τυπικό” smartphone, διαθέτοντας μια οθόνη LCD 2K (2400 x 1080) 6,5 ιντσών και ένα σασί που δεν διαφέρει πολύ από τα περισσότερα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά αυτές τις μέρες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα τσιπ Snapdragon με έως και 8GB RAM, και λειτουργικό Android 14 το οποίο βρίσκεται κρυμμένο πίσω από το NebulaOS της XREAL. Η συσκευή διαθέτει επίσης διπλές 3D κάμερες 50MP, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν spatial βίντεο ανάλυσης 1080p με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το NebulaOS της XREAL είναι ένα custom spatial UI το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν εφαρμογές 2D, οι οποίες παρουσιάζονται σε ένα βελτιστοποιημένο περιβάλλον 3DoF ή 6DoF μέσω των γυαλιών AR της XREAL. Τι μπορεί κανείς να απολαύσει; Μα φυσικά πλατφόρμες ψυχαγωγίας και ροής περιεχομένου, καθώς και παιχνίδια που διατίθενται στο Google PlayStore!

Η εταιρεία είναι αρκετά σίγουρη ότι το Beam Pro έχει αυτό που χρειάζεται για να ξεχωρίσει στο αντίστοιχο τμήμα της αγοράς. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της XREAL, Chi Xu, δηλώνει:

Με το XREAL Beam Pro επιλέξαμε έναν μοναδικά απλό σχεδιασμό που διαθέτει μια οικεία εμπειρία κινητού Android για να ανοίξουμε την πόρτα σε έναν νέο κόσμο spatial computing τον οποίο μπορούν να απολαύσουν όλοι. Μαζί μας σήμερα βρίσκονται υποστηρικτές, όπως η Qualcomm Technologies και άλλοι, και βλέπουμε το mobile internet να εξελίσσεται στο spatial internet και πιστεύουμε ότι το XREAL Beam Pro συν τα γυαλιά XREAL είναι η απόλυτη λύση AR για την εξερεύνηση εκατομμυρίων εφαρμογών στον τρισδιάστατο χώρο.

Το XREAL Beam Pro θα είναι διαθέσιμο σε μοντέλα Wi-Fi και 5G, με διαμορφώσεις αποθήκευσης και μνήμης 6GB/128GB και 8GB/256GB (επεκτάσιμη). Οι τιμές ξεκινούν από τα 199 δολάρια, με τις προπαραγγελίες να είναι τώρα ανοιχτές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Τσεχία, την Κίνα και την Ιαπωνία.

XREAL

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R