Το Google Photos δίνει τα εργαλεία επεξεργασίας AI σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

11 Απριλίου, 2024

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μέσα στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες, χωρίς να απαιτείται συνδρομή. Φυσικά μιλάμε για τα Magic Eraser, Photo Unblur και Portrait light.

Αυτό θα συμβεί από τις 15 Μαΐου, την επομένη δηλαδή του συνεδρίου προγραμματιστών της Google. Εσείς φυσικά μην το περιμένετε από την επόμενη ημέρα καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα rollout των εφαρμογών διαρκούν αρκετές εβδομάδες.

Τα AI χαρακτηριστικά θα είναι επίσης διαθέσιμα σε “περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των tablet Pixel”, αποκάλυψε η Google.
Πέρυσι, η Google λάνσαρε το Magic Editor στα Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Χρησιμοποιεί γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει σύνθετες επεξεργασίες με απλές ενέργειες, όπως η επανατοποθέτηση του θέματος ή η αλλαγή χρώματος του ουρανού. Τώρα, αυτό επεκτείνεται σε όλες τις συσκευές Pixel με απεριόριστη χρήση.


Επιπλέον, όλοι οι χρήστες του Google Photos τόσο στο Android όσο και στο iOS θα λαμβάνουν 10 δυνατότητες αποθήκευσης Magic Editor ανά μήνα. Η υπέρβαση αυτού του ορίου απαιτεί είτε μια συσκευή Pixel είτε ένα πρόγραμμα Premium Google One που περιλαμβάνει 2TB αποθηκευτικού χώρου ή περισσότερο.

Πηγή