Το ηλεκτρικό SU7 της Xiaomi έφτασε αισίως τις 10.000 πωλήσεις

16 Μαΐου, 2024

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας νέος παίκτης στον χώρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Xiaomi φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πούλησε το 10.000ο όχημά της, διατηρώντας σταθερό ρυθμό προς τον στόχο της για 100.000 αποστελλόμενα EV για αυτή την χρονιά.

Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Xiaomi Lei Jun, ο οποίος μοιράστηκε την είδηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter/X.

Σε πρόσφατο συνέδριο για τους επενδυτές, ανακοινώθηκε ότι η Xiaomi στοχεύει σε 100.000 παραδόσεις του SU7 για το 2024. Η παράδοση για το βασικό μοντέλο και το μοντέλο Max ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την αποστολή του μοντέλου Pro στα τέλη Μαΐου.

Η Xiaomi πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής της – που βρίσκεται υπό ανάπτυξη – θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο φάσεις για να μπορέσει να επιτύχει την παραγωγική ικανότητα 150.000 μονάδων ετησίως. Η πρώτη φάση κατασκευής ολοκληρώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο ενώ η δεύτερη φάση κατασκευής φαίνεται να βρίσκεται σε καλό σημείο. Αν όλα πάνε καλά η Xiaomi θα έχει την δυνατότητα να γίνει ένας μεγάλος «παίκτης» στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R