Το μερίδιο αγοράς OLED της Huawei αυξήθηκε στο 25 τοις εκατό το 1ο τρίμηνο του 2024

21 Ιουνίου, 2024

Η Display Supply Chain Consultants κυκλοφόρησε την τελευταία της έκθεση για την παγκόσμια αγορά πάνελ ταμπλετών OLED. Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι το μερίδιο αγοράς OLED της Huawei έχει αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η εταιρεία κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά την Apple στην παγκόσμια αγορά πάνελ tablet OLED. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι αποστολές των tablet OLED πάνελ το 1ο τρίμηνο του 2024 σημείωσαν άλμα 131 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάνοντας νέο ρεκόρ.

Τα τελευταία στοιχεία της DSCC δείχνουν ότι η Huawei απειλεί την κυριαρχία της Apple στην αγορά των OLED tablet την στιγμή μάλιστα που ασκεί ήδη αφόρητη πίεση στις αποστολές iPhone στην κινεζική αγορά. Για τη Huawei κινητήριος δύναμη ήταν το MatePad Pro 11, το οποίο αντιπροσωπεύει το 11% της αγοράς. Η ταμπλέτα αυτή θα συνεχίσει να ηγείται σε όγκο προμηθειών και το 2ο τρίμηνο του 2024.

Φυσικά ενώ η Huawei βλέπει ανάπτυξη, έχει ακόμα πολύ έδαφος να καλύψει. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple κυριαρχεί στον αγώνα πάνελ OLED tablet για το Q1 2024. Η εταιρεία πέτυχε ένα συνολικό μερίδιο 47% πριν από την κυκλοφορία των νέων μοντέλων OLED iPad Pro, τα οποία έφτασαν τον Μάιο. Το 13 ιντσών M4 iPad Pro είχε τον μεγαλύτερο αριθμό πάνελ OLED σε ποσοστό 35 τοις εκατό. Ακολούθησε το μικρότερο αδελφάκι του των 11,1 ιντσών, με μερίδιο 12,5 τοις εκατό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το 1ο τρίμηνο του 2024 ήταν εξαιρετικό για την αγορά πάνελ tablet OLED, καθώς οι συνολικές αποστολές αυξήθηκαν κατά 131 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Σε τριμηνιαία βάση αναμένεται άλλο ένα άλμα 127 τοις εκατό και 333 τοις εκατό το 2ο τρίμηνο του 2024. Στο δεύτερο τρίμηνο, θα είναι άλλο ένα υψηλό ρεκόρ, καθώς η Apple έχει αυξήσει την παραγωγή και τις αποστολές των μοντέλων OLED iPad Pro.

Επιπλέον, η τελευταία ανάλυση της DSCC υποδηλώνει ότι οι αποστολές πάνελ tablet OLED θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το 2028, καθώς το χάσμα των τιμών με τις LCD γίνεται ολοένα και μικρότερο.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R