Το νέο Kunlun Glass της Huawei έχει σκλήρυνση από βασάλτη και Ελβετική πιστοποίηση πέντε αστέρων SGS Gold Standard

18 Σεπτεμβρίου, 2023

Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε από την Βαρκελώνη έχοντας στον καρπό μας το καινούργιο smartwatch Huawei Watch GT4, και μαθαίνουμε ότι η κινεζική εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο event το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εκεί η Huawei πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τα τελευταία της smartphones-ναυαρχίδες – τη σειρά Mate60 και το Mate X5. Κάποιες φήμες μάλιστα λένε ότι σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε και το νέο Mate 60 RS Ultimate Design!


Εδώ όμως θα θέλαμε να αφιερώσουμε το άρθρο στο foldable της Huawei το οποίο διαθέτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Το Mate X5 Collector’s Edition λοιπόν είναι εξοπλισμένο με το πρωτοποριακό γυαλί Xuanwu tempered Kunlun, το οποίο υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα ανθεκτικότητας στη βιομηχανία των smartphones. Η Huawei ισχυρίζεται ότι αυτό το γυαλί πηγαίνει την αντοχή στο επόμενο επίπεδο, και ξεπερνά οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα από άλλους κατασκευαστές.

Για να υποστηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς, η Huawei κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο που παρουσιάζει την αντοχή αυτού του καινοτόμου γυαλιού στις γρατσουνιές. Σε μια συγκριτική δοκιμή, το γυαλί Kunlun το οποίο έχει δεχτεί σκλήρυνση με βασάλτη έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα απέναντι σε επανειλημμένες τριβές από μια βοριοπυριτική ράβδο, χωρίς να αφήνει σχεδόν κανένα ίχνος. Σε αντίθεση, το συνηθισμένο γυαλί των ανταγωνιστικών κινητών τηλεφώνων εμφάνιζε αξιοσημείωτες γρατσουνιές υπό παρόμοιες συνθήκες.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το Huawei Mate X5 Collector’s Edition είναι η επίτευξη της πρώτης στον κόσμο ελβετικής πιστοποίησης πέντε αστέρων SGS Gold Standard για αντοχή σε γρατσουνιές και πτώσεις. Χάρη στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας Basalt Tempered και της τεχνολογίας Kunlun Glass δεύτερης γενιάς, αυτή η συσκευή διαθέτει 300% βελτίωση στην αντοχή της εξωτερικής οθόνης στις γρατζουνιές και 100% ενίσχυση στην αντοχή σε πτώση σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, το Huawei Mate X3.

Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να επιβεβαιώσουμε και εμείς την αντοχή του νέου γυαλιού Kunlun καθώς η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να φέρει δραματικές αλλαγές στα ευπαθή και πανάκριβα flagship κινητά τηλέφωνα.

 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R