Το Palm Print Unlock στο Realme GT5 Pro κάνει την αλληλεπίδραση χωρίς επαφή πραγματικότητα

8 Δεκεμβρίου, 2023

Η Realme παρουσίασε το GT5 Pro και είναι αλήθεια ότι απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τον ειδικό τύπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα θετικά σχόλια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την όμορφη σχεδίαση, την ποιότητα και τον άριστο εξοπλισμό, αλλά και με κάποιες ενδιαφέρουσες λειτουργίες!

Μια από αυτές είναι η λειτουργία Palm Print Unlock, μια νέα προσθήκη που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα τηλέφωνά τους χωρίς να αγγίζουν την οθόνη.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί όπως το κλασικό ξεκλείδωμα προσώπου, και ενεργοποιείται όταν η παλάμη του χρήστη έρθει κοντά στην οθόνη του τηλεφώνου ενώ βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αυτή η αλληλεπίδραση εξαλείφει την ανάγκη άμεσης επαφής, κάτι ιδιαίτερα βολικό για άμεση και απροβλημάτιστη πρόσβαση στο κινητό.

Η Realme τονίζει ότι η λειτουργία Palm Print Unlock δεν είναι μόνο γρήγορη αλλά και ιδιαίτερα ασφαλής. Η τεχνολογία στην ουσία αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά της παλάμης του χρήστη και στις δοκιμές έχει αποδείξει την αξιοπιστία του σε περισσότερες από δέκα εκατομμύρια μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες ξεκλειδώματος, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα των χρηστών παραμένουν προστατευμένα.
Πέρα από το ξεκλείδωμα της συσκευής, το Realme GT5 Pro προσφέρει μια ευέλικτη εμπειρία χρήσης με το full-scene AI gesture control. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στο τηλέφωνό τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία χειρονομιών, όπως αριστερές και δεξιές ολισθήσεις για αλληλεπίδραση με την επιφάνεια εργασίας, χειρονομίες με ένα δάχτυλο για την κίνηση του κέρσορα και ενεργοποίηση του TikTok μέσω gestures.

Το AI gesture control λειτουργεί και με συγκεκριμένες εφαρμογές, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν ενέργειες όπως εναλλαγή βίντεο, like περιεχομένου κάνοντας το γνωστό thumbs up, ακόμα και ζουμάρισμα. Με συνολικά 12 gesture controls, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία αλληλεπίδρασης χωρίς φυσική επαφή.
Τελικά το Realme GT5 Pro δεν είναι απλά άλλο ένα όμορφο και καλά εξοπλισμένο κινητό, αλλά μια συσκευή που προσφέρει το κάτι παραπάνω και στην εμπειρία χρήσης.