Το ρομπότ CLOi της LG ξεκινάει καριέρα σερβιτόρου στην αγορά των ΗΠΑ

14 Ιανουαρίου, 2022

Τα ρομπότ CLOi της LG τα είχαμε δει για πρώτη φορά στην αποστολή μας στην έκθεση IFA 2018 όπως μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ.

Είναι αλήθεια ότι το «ντεμπούτο» τους δεν ήταν το πιο ιδανικό, μιας και στην παρουσίαση το ρομπότ πάγωσε κάνοντας τον τότε υπεύθυνο μάρκετινγκ της LG David VanderWaal να δηλώσει με χιούμορ ότι μάλλον η CLOi δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα.

Μετά από αρκετά χρόνια και σίγουρα πολλές βελτιώσεις όμως ήρθε η στιγμή που το CLOi μπαίνει στην αγορά των ΗΠΑ επίσημα, με σκοπό να εξυπηρετεί πελάτες στον τομέα της εστίασης.

Η LG δήλωσε ότι το ρομπότ αυτό είναι ιδανικό για δύσκολα σενάρια χρήσης όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα retail. Επίσης μπορεί να διαχειριστεί φορτία έως και 30 κιλά και να λειτουργεί έως και 11 ώρες με μια φόρτιση.

Μάλιστα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η LG το έχει δοκιμάσει στον τομέα της εστίασης με μεγάλη επιτυχία, κάτι που αφήνει πολλές υποσχέσεις για την χρήση του ως βοηθού σερβιτόρου στο προσεχές μέλλον. Η LG αυτή την στιγμή εκπαιδεύει διάφορους χειριστές της CLOi και σκοπεύει να προσεγγίσει διάφορες εταιρείες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει.