Το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra θα είναι εξοπλισμένο με τον ταχύτερο επεξεργαστή της αγοράς;

20 Μαρτίου, 2023

Μια νέα διαρροή γύρω από το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra υποστηρίζει ότι το tablet θα διαθέτει chipset Snapdragon 8 Gen 2 “for Galaxy”. Το νέο αυτό chipset υψηλών προδιαγραφών της Qualcomm είναι από τα ταχύτερα SoC που διατίθενται για συσκευές Android και το είδαμε μέσα στα νέα Galaxy S23.

Η Samsung έχει αποκλειστική πρόσβαση στην ειδική overclocked ‘for Galaxy’ έκδοση του chip για το Galaxy S23 Ultra και τα μικρότερα αδέρφια του. Στο tweet του, ο leaker αναφέρεται σε αυτό το chip ως “Snapdragon 8 Gen 2+”, αλλά το SamMobile θεωρεί ότι πρόκειται μάλλον για μεταφραστικό λάθος. Βέβαια είναι αλήθεια ότι περιμένουμε ένα chipset Snapdragon 8+ Gen 2 και πιστεύουμε ότι θα διαθέτει τις ίδιες βελτιώσεις με την «For Galaxy» έκδοση των S23, οπότε θα κρατήσουμε και μια μικρή επιφύλαξη.

Δεδομένου ότι το Galaxy Tab S9 Ultra θα είναι το flagship tablet της εταιρείας για το 2023, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung θέλει να το εξοπλίσει με ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή στο οπλοστάσιο της. Η διαρροή συνεχίζει λέγοντας ότι το Tab S9 Ultra θα διαθέτει μπαταρία 10.880mAh, μια επιλογή επίσης εξαιρετική μιας και το νέο πιο αποδοτικό chip θα προσφέρει φανταστική αυτονομία. Επίσης ακούγεται ότι το tablet αυτό θα είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό με πιστοποίηση IP67.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Galaxy Tab S9 αλλά είναι πιθανό να λανσαριστεί μαζί με τα Galaxy Z Fold 5 και Flip 5.