Το XPENG P7 απέσπασε πέντε αστέρια ασφάλειας στις δοκιμές του Euro NCAP

30 Οκτωβρίου, 2023

Το XPENG P7 έχει λάβει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP στις πιο αυστηρές δοκιμές του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Οι δοκιμές του Euro NCAP αποτελούν το ευρωπαϊκό χρυσό πρότυπο για ολοκληρωμένες δοκιμές ασφάλειας αυτοκινήτων και τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα του 2023 προσθέτουν ακόμη πιο σύνθετα σενάρια ασφάλειας από ό,τι πριν.

“Η βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ικανοποιούμε και να ξεπερνάμε τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών μας”, λέει ο Brian Gu, αντιπρόεδρος της XPENG. “Είμαστε ευτυχείς που το XPENG P7 ανταποκρίνεται στα ακόμη υψηλότερα πρότυπα των δοκιμών του 2023, αποδεικνύοντας την ισχύ της τεχνολογίας μας”.

Η δομή του αμαξώματος του XPENG P7 αποτελείται από ανθεκτικά υλικά που περιλαμβάνουν χάλυβα υψηλής αντοχής για ενισχυμένη προστασία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Το μπροστινό μέρος του XPENG P7 έχει σχεδιαστεί για να απορροφά σημαντικά ποσά ενέργειας για την περαιτέρω προστασία του οδηγού και των επιβατών κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Το XPENG P7 διαθέτει στάνταρ το XPILOT Safety, το οποίο περιλαμβάνει 14 χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης πρόσθιας, πλευρικής και οπίσθιας σύγκρουσης.

Τα παθητικά χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την πέδηση Secondary Collision Mitigation (SCM), η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει περαιτέρω συγκρούσεις μετά από μια αρχική σύγκρουση, και την αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB), η οποία εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα εάν αντιληφθεί μια πιθανή σύγκρουση.

Είναι εντυπωσιακό το πως τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ κοντά στην εποχή που το «made in China» δεν θα έχει αρνητική σημασία και θα δηλώνει την υψηλή τεχνολογία και την ποιότητα κατασκευής.