Το YouTube θέλει να ξέρει αν το περιεχόμενο σου είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

15 Νοεμβρίου, 2023

Είτε το αγαπάτε είτε το μισείτε, το YouTube παραμένει η καλύτερη πλατφόρμα βίντεο στο διαδίκτυο και σίγουρα είναι μία από τις απαραίτητες εφαρμογές Android που πρέπει να έχετε στο smartphone σας.

Αλλά με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη, και η υπερδημοτικότητα του YouTube σημαίνει ότι είναι επίσης ένας πρώτης τάξεως στόχος για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα. Το YouTube πρέπει να παραμείνει ένα βήμα μπροστά, και έτσι η πλατφόρμα ανακοίνωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη, με τις αλλαγές να αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Οι YouTubers θα πρέπει να γνωστοποιούν αν το βίντεο τους έχει περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη

Το YouTube θα απαιτήσει σύντομα από τους δημιουργούς περιεχομένου να αποκαλύπτουν εάν το βίντεο τους περιλαμβάνει ρεαλιστικό αλλά τροποποιημένο ή συνθετικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βίντεο δημιουργημένο με τεχνητή νοημοσύνη που απεικονίζει ρεαλιστικά ένα γεγονός που δεν συνέβη ποτέ ή περιεχόμενο που δείχνει κάποιον να λέει ή να κάνει κάτι που δεν έκανε στην πραγματικότητα.
Οι δημιουργοί που επιλέγουν συστηματικά να μην αποκαλύπτουν αυτές τις πληροφορίες μπορεί να υπόκεινται σε “αφαίρεση περιεχομένου, αναστολή από το πρόγραμμα συνεργατών του YouTube ή άλλες κυρώσεις”.
Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και το YouTube λέει ότι θα συνεργαστεί με τους δημιουργούς για να διασφαλίσει ότι κατανοούν τις νέες απαιτήσεις.

Οι χρήστες θα βλέπουν σύντομα ετικέτες για το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη

Μόλις εφαρμοστούν οι απαιτήσεις γνωστοποίησης, το YouTube θα προσθέσει μια ετικέτα στον πίνακα περιγραφής βίντεο, που θα υποδεικνύει ότι το βίντεο περιέχει τροποποιημένο ή συνθετικό περιεχόμενο. Για ορισμένα ευαίσθητα θέματα, θα υπάρχει μια πιο εμφανής ετικέτα.

Μια απλή ετικέτα μπορεί να μην είναι αρκετή για να μετριάσει τον κίνδυνο βλάβης σε ορισμένα θέματα. Έτσι, αν το βίντεο παραβιάζει τις Κοινοτικές Οδηγίες του YouTube, μπορεί να εξακολουθεί να αφαιρείται, ανεξάρτητα από το αν έχει επισημανθεί σωστά ως περιεχόμενο παραγόμενο από τεχνητή νοημοσύνη.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τα προϊόντα και τις λειτουργίες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης του YouTube θα επισημαίνεται επίσης με σαφήνεια ως τροποποιημένο ή συνθετικό.

Θα μπορείτε επίσης να ζητάτε την αφαίρεση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη
Το YouTube θα καταστήσει επίσης δυνατή τη δυνατότητα να ζητάτε την αφαίρεση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη ή “άλλου συνθετικού ή τροποποιημένου περιεχομένου” που προσομοιώνει ένα αναγνωρίσιμο άτομο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή της φωνής του, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία αίτησης απορρήτου της πλατφόρμας. Δεν θα αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο από το YouTube, αλλά θα έχετε τουλάχιστον κάποια δυνατότητα προσφυγής.

Αυτό είναι το τέλος των AI dubs
Οι μουσικοί συνεργάτες θα μπορούν επίσης να ζητούν την αφαίρεση του μουσικού περιεχομένου που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη και μιμείται τη φωνή ενός καλλιτέχνη. Έτσι, αν σκοπεύετε να κάποιο δικό σας τραγούδι αλλά έχετε χρησιμοποιήσει κάποια AI γεννήτρια φωνής θα πρέπει να περιμένετε το κατέβασμα του από του YouTube.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R