Τώρα η τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT αναπολεί τις παλιές σας συζητήσεις

14 Φεβρουαρίου, 2024

Το ChatGPT αποκτά μνήμη, θυμάται έτσι τις προηγούμενες συνομιλίες σας, προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα στις μελλοντικές σας συζητήσεις. Αυτό βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμή με “ένα μικρό μέρος” των χρηστών του δωρεάν και του Plus, ενώ θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα. Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη ευρύτερη κυκλοφορία, αλλά το OpenAI υπόσχεται ότι θα μοιραστεί μαζί μας περισσότερα σύντομα.

Έτσι τώρα θα μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να θυμηθεί κάτι συγκεκριμένο ή να το αφήσετε να βρει μόνο του λεπτομέρειες. Η μνήμη θα γίνεται καλύτερη όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την τεχνητή νοημοσύμνη και οι βελτιώσεις θα γίνονται όλο και πιο αισθητές με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε το ChatGPT να θυμάται λεπτομέρειες σχετικά με εσάς και τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς, ώστε να κάνετε τις αλληλεπιδράσεις σας ευκολότερες και λιγότερο περίπλοκες στο μέλλον. Ή μπορεί να θυμάται τις προτιμήσεις σας για παράδειγμα σχετικά με τη μορφοποίηση όταν το βάζετε να γράψει κάτι για εσάς. Μπορεί επίσης να θυμάται τον τόνο και τη φωνή σας και να τα εφαρμόζει αυτόματα σε πράγματα όπως αναρτήσεις σε blogs χωρίς να χρειάζεται επανάληψη.

Όταν προγραμματίζετε, του λέτε τη γλώσσα προγραμματισμού και τα πλαίσια και αυτό θα τα θυμάται για τις επόμενες εργασίες, απλοποιώντας τη διαδικασία. Αν δημιουργείτε σχέδια για κάποιο μάθημα ως εκπαιδευτικός, μπορεί να θυμάται ότι προτιμάτε μαθήματα διάρκειας 50 λεπτών και να προσαρμόζεται σε αυτό. Ενώ η νέα λειτουργία του ChatGPT του επιτρέπει να θυμάται πράγματα, μπορεί επίσης να ξεχάσει ό,τι θέλετε εσείς, αρκεί να του το πείτε. Μπορείτε να δείτε και να διαγράψετε συγκεκριμένες μνήμες ή να διαγράψετε όλες τις μνήμες στις ρυθμίσεις ενώ έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε προσωρινές συνομιλίες χωρίς μνήμη.

Νοημοσύνη έχουμε, μνήμη αποκτήσαμε, το μόνο που λείπει τώρα είναι ένα σώμα για να μπορούμε να βγαίνουμε με τον ιδανικό «κολλητό» για ένα καφέ!