Βρείτε την πραγματική ταχύτητα φόρτισης του κινητού σας με αυτή την εφαρμογή

16 Δεκεμβρίου, 2021

Η φόρτιση στα κινητά μας αυξάνεται δραματικά σε ταχύτητα μέρα με την ημέρα. Κατασκευαστές όπως οι Xiaomi, Oppo και OnePlus μάλιστα έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν δώσει ιδιαίτερη βάση στην γρήγορη φόρτιση.

Φυσικά με την υπέρ ταχεία φόρτιση δημιουργούνται και μερικά προβλήματα μιας και οι κατασκευαστές βάζουν τους δικούς τους περιορισμούς. Έτσι ένας φορτιστής 65Watt μιας εταιρείας δεν είναι απαραίτητο ότι θα φορτίζει γρήγορα και το δικό σας κινητό. Το ίδιο συμβαίνει και με την αλλαγή καλωδίων. Έτσι αν στον σούπερ γρήγορο φορτιστή των 120W της Xiaomi βάλετε κάποιο άλλο καλώδιο USB είναι σίγουρο ότι θα ρίξετε σημαντικά την ταχύτητα φόρτισης.

Αν λοιπόν θέλετε αν δείτε ποια είναι η πραγματική ταχύτητα φόρτισης της συσκευής σας έχουμε την λύση. Μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή Ampere η οποία μπορεί να σας δώσει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.

Ταχύτητα αποφόρτισης συσκευής

Έτσι εκτός από την πραγματική ταχύτητα φόρτισης μπορείτε να δείτε και την ταχύτητα αποφόρτισης, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν αν αλλάξετε φορτιστή ή καλώδιο.
Φυσικά θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψιν ότι τα περισσότερα κινητά φορτίζουν ταχύτητα έως και το 80% της συνολικής χωρητικότητας και έπειτα ρίχνουν σημαντικά την απόδοσή τους για να προστατέψουν την υγεία της μπαταρίας.

Την εφαρμογή Ampere μπορείτε να την βρείτε στο link που ακολουθεί.

AMPERE