Ξεχάστε το Bixby, η Samsung ανακοινώνει την ‘Galaxy AI’ για τη σειρά Galaxy S24

9 Νοεμβρίου, 2023

Η Samsung έσπασε επιτέλους τη σιωπή της σχετικά με τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που αναμένονται να προσθέσει στην σειρά Galaxy S24. Οι νέες ναυαρχίδες λέγεται ότι θα είναι γεμάτες από νέες λειτουργίες AI και η Samsung επιβεβαίωσε τώρα ότι αυτό θα συμβεί μέσω της νέας Galaxy AI.

Το Galaxy AI δεν είναι το Bixby. Θα είναι πολύ πιο έξυπνη και θα επιτρέπει “επικοινωνία χωρίς εμπόδια, απλοποιημένη παραγωγικότητα και απεριόριστη δημιουργικότητα”, λέει η Samsung. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την τελευταία αποκάλυψη του tipster Ice Universe ότι η Samsung θα ενσωματώσει σε βάθος τη νέα της AI με το One UI αντί να δώσει στη Bixby νέες AI λειτουργίες.

Το Galaxy AI θα είναι ένας συνδυασμός on-device AI που αναπτύσσεται από τη Samsung και cloud-based AI που ενεργοποιείται από τους συνεργάτες της εταιρείας. Μόλις χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα generative μοντέλο AI που ονομάζεται Samsung Gauss, το οποίο είναι πιθανότατα η δύναμη πίσω από το Galaxy AI. Η Samsung διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι μπορούν να υπολογίζουν στην εταιρεία ότι θα διατηρήσει υψηλά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής όταν πρόκειται για το Galaxy AI.

Δεν γνωρίζουμε όλα όσα θα μπορεί να κάνει το Galaxy AI, αλλά η εταιρεία έδωσε ένα “μικρό δείγμα” για το πώς θα διευκολύνει τις μεταφράσεις στα επερχόμενα τηλέφωνα της Samsung. Το Galaxy AI θα λειτουργεί ως προσωπικός μεταφραστής για τους χρήστες κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Μάλιστα επειδή είναι ενσωματωμένο στην εγγενή λειτουργία κλήσεων, θα αφαιρέσει την ταλαιπωρία της χρήσης εφαρμογών τρίτων.

“Οι μεταφράσεις ήχου και κειμένου θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο καθώς μιλάτε, κάνοντας την κλήση με κάποιον που μιλάει άλλη γλώσσα περίπου τόσο απλή όσο και η ενεργοποίηση των υπότιτλων σε κάποιο βίντεο”, γράφει η Samsung σε ένα blog post. Η επεξεργασία για αυτή τη λειτουργία AI Live Translate Call θα γίνεται στη συσκευή, διασφαλίζοντας ότι οι ιδιωτικές σας κλήσεις δεν θα φεύγουν από το τηλέφωνό σας.

“Το Galaxy AI είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση τεχνητής νοημοσύνης μέχρι σήμερα και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τα τηλέφωνά μας για πάντα”, δήλωσε ο Wonjoon Choi, EVP και επικεφαλής του R&D της Mobile Experience Business της Samsung.

Η Samsung λέει ότι το Galaxy AI θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους, επιβεβαιώνοντας σχεδόν το ντεμπούτο του στη σειρά Galaxy S24.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R