OnePlus Watch 2: Η δεύτερη προσπάθεια της OnePlus φαίνεται να είναι και η επιτυχημένη

13 Νοεμβρίου, 2023

Η πρώτη απόπειρα της OnePlus να φτιάξει για smartwatch δεν ήταν αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως επιτυχία. Υπαίτιο για αυτό ήταν το αρκετά «γυμνό» λειτουργικό του ρολογιού.

Με απλά λόγια, δεν ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που αγαπούσε τις εφαρμογές και απείχε πολύ από τη λειτουργικότητα που έχουμε δει από τις υλοποιήσεις του ανταγωνισμού. Η δεύτερη απόπειρα της εταιρείας μόλις διέρρευσε στο διαδίκτυο, και όπως φαίνεται το νέο ρολόι έχει λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ο leaker OnLeaks (μέσω του MySmartPrice) μοιράστηκε renders του OnePlus Watch δεύτερης γενιάς. Αντί να μιμηθεί αυτό που έκαναν οι περισσότεροι κατασκευαστές με τα smartwatches τους, η OnePlus φαίνεται να έχει προτιμήσει έναν πρωτότυπο σχεδιασμό που συνδυάζει ένα στρογγυλό καντράν και ένα πεπλατυσμένο δεξί άκρο που θυμίζει τα ρολόγια της σειράς G-Shock της Casio. Οι μεταλλικοί βραχίονες εκτείνονται λίγο μακρύτερα από το κύριο πλαίσιο σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει σε πρόσφατα ρολόγια. Πρόκειται για μια υποκειμενική αισθητική επιλογή, αλλά από την άλλη μπορεί η OnePlus να το έκανε για λειτουργικούς λόγους, κάτι που θα διαπιστώσουμε μόνο όταν το φορέσουμε στο χέρι μας.

Αλλά τα πιο ζουμερά στοιχεία της τελευταίας διαρροής έχουν να κάνουμε με το chip που φοράει το νέο ρολόι αλλά και την αλλαγή στο λογισμικό που θα φέρει αυτό. Έτσι μέσα έχουμε το Qualcomm Snapdragon W5 Gen1, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι το νέο smartwatch θα τρέχει λειτουργικό Wear OS.

Η υιοθέτηση του Wear OS όχι μόνο γλιτώνει την OnePlus από τον κόπο να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία χρήσης από το μηδέν, αλλά της δίνει και το πλεονέκτημα της συμβατότητας με πολλές και χρήσιμες εφαρμογές. Βέβαια το λειτουργικό της Google και ο επεξεργαστής της Qualcomm σημαίνουν ότι θα πρέπει να ξεχάσετε και τις «διαστημικές» αυτονομίες από την μπαταρία που έχουμε δει από τα ρολόγια της Huawei.

Ο leaker επίσης ισχυρίζεται ότι θα υπάρχει μια οθόνη OLED 1,43 ιντσών στο OnePlus Watch 2 ενώ στο εσωτερικό θα βρίσκεται κάτι που μοιάζει με μια ενοποιημένη μονάδα αισθητήρων, παρόμοια με αυτή που είδαμε στα πρόσφατα smartwatches της Samsung, όπως το Galaxy Watch 6.

Δυστυχώς, αυτές είναι όλες οι διαρροές που έχουν να πουν για το εσωτερικό του OnePlus Watch 2 ή τα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στην υγεία. Το smartwatch δεύτερης γενιάς της OnePlus φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων το επόμενο έτος και δεν θα ήταν έκπληξη να το δούμε να παρουσιάζεται μαζί με το επερχόμενο smartphone-ναυαρχίδα OnePlus 12.