Η αυτόνομη οδήγηση Level 3 έρχεται στα οχήματα της νέας σειράς 7 της BMW

13 Νοεμβρίου, 2023

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να αποσπάσουν (έστω και προσωρινά) την προσοχή τους από το δρόμο, θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη νέα BMW Σειρά 7.

Η ονομασία της νέας λειτουργίας είναι BMW Personal Pilot L3 και αναλαμβάνει το βάρος της οδήγησης ελέγχοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα αλλά και την πορεία στις λωρίδες κυκλοφορίας.
Αυτή η νέα επιλογή θα είναι διαθέσιμη στην νέα BMW Σειρά 7 (εκτός των i7 eDrive50 και i7 M70 xDrive) από τον Δεκέμβριο για να τοποθετηθεί στα οχήματα από τον επόμενο Μάρτιο. Η λειτουργία αυτοματοποιημένης οδήγησης θα προσφέρεται αποκλειστικά στη Γερμανία στην τιμή των 6.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες δραστηριότητες εντός του οχήματος όταν κινούνται με ταχύτητα έως 60 km/h (37 mph) σε αυτοκινητόδρομους με δομικά διαχωρισμένα οδοστρώματα. Χάρη στους ιδιαίτερα εξελιγμένους αισθητήρες του, πρόκειται για το πρώτο σύστημα του είδους του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι.

Το BMW Highway Assistant προσφέρει ήδη μια εξαιρετικά καινοτόμο λειτουργία μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2 SAE σε όλα τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 5. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης μια μοναδική λειτουργία με τη μορφή του Active Lane Change Assistant. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με την νέα BMW Σειρά 5, επιτρέποντας στον οδηγό να υιοθετήσει μια εξαιρετικά χαλαρή στάση πίσω από το τιμόνι. Έτσι όταν ταξιδεύετε με ταχύτητες έως 130 km/h, αυτή η πρόσθετη λειτουργία του Steering and Lane Control Assistant μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο της ταχύτητας του αυτοκινήτου, της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και της διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του επιπέδου 2 και του επιπέδου 3 είναι ότι στο επίπεδο 2 (μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση) η ευθύνη εξακολουθεί να ανήκει ανά πάσα στιγμή στον οδηγό. Όποτε χρησιμοποιείται το BMW Highway Assistant, οι οδηγοί πρέπει να παρακολουθούν τι συμβαίνει στο δρόμο και να είναι σε θέση να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή ξανά το έργο της οδήγησης. Η συμπεριφορά του οδηγού παρακολουθείται συνεχώς από μια ειδική κάμερα στο εσωτερικό του οχήματος.

Το BMW Personal Pilot L3 στη Σειρά 7 της BMW δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε δευτερεύουσες δραστηριότητες εντός του οχήματος μακριά από όσα συμβαίνουν στο δρόμο. Σε μια BMW Σειρά 7 με ενεργοποιημένο το σύστημα, οι οδηγοί θα μπορούν να επεξεργάζονται e-mails, για παράδειγμα, ή να ασχολούνται με τηλεφωνικές κλήσεις ενώ ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 60 km/h (37 mph). Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες για π.χ. streaming βίντεο στην κεντρική οθόνη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στην οθόνη πίσω από το τιμόνι εμφανίζονται κατά περίπτωση σύμβολα που υποδεικνύουν αν το BMW Personal Pilot L3 είναι διαθέσιμο. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από ένα κουμπί στο τιμόνι. Όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία, ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά το καθήκον της οδήγησης ανά πάσα στιγμή – δηλαδή μόλις το απαιτήσει η κατάσταση στο δρόμο ή μόλις τελειώσει το τμήμα του δρόμου που είναι κατάλληλο για τη χρήση του BMW Personal Pilot L3. Οπτικά και ηχητικά σήματα ενημερώνουν τον οδηγό ότι πρέπει να αναλάβει ξανά τον έλεγχο. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί όπως απαιτείται, το όχημα ακινητοποιείται ελεγχόμενα.

BMW PRESS

 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R