Κορυφαία food gadgets και λιχουδιές από την Ελλάδα!

8 Ιουνίου, 2018

Όχι αγαπητοί, η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο φρέντο,τυρόπιτα, souvlaki, mouzaka και tzatziki sauce, παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας δείχνει μια ανεξήγητη μονομανία.

Πώς αλήθεια να εξηγήσεις ότι οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις είναι καφετέριες, σουβλατζίδικα και τυροπιτάδικα; Και όμως, κάπου εκεί στο γαλατικό χωριό υπάρχουν κάποιοι ονειροπόλοι, κάποιοι που τολμούν και φιλοδοξούν να βάλουν τις ελληνικές γεύσεις στα «μεγάλα σαλόνια». Οι μικροί αυτοί παραγωγοί έχουν αρχίσει να δημιουργούν αρκετό θόρυβο, με προϊόντα τα οποία μάλιστα κερδίζουν αναγνώριση και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ένας μικρός θησαυρός ελληνικών γεύσεων είναι κρυμμένος ολόγυρά μας και περιμένει να τον ανακαλύψουμε! Για να τον αξιοποιήσουμε όμως χρειαζόμαστε και τον κατάλληλο εξοπλισμό, κι έτσι επιλέξαμε τα καλύτερα gadget για την κουζίνα και το BBQ. Καλή σας απόλαυση!

 

THE FOOD GADGETS

 

Tefal Cook4Me Connect
Ένα gadget που κατασκευάστηκε για να γλιτώνει τον πολύτιμο χρόνο σας. Συνδυάζει όλα τα θετικά μιας χύτρας ταχύτητας και ενός πολυμάγειρα, καθώς μπορεί να τηγανίσει, να βράσει, να τσιγαρίσει ή ακόμη και να μαγειρέψει στον ατμό! Διαθέτει μάλιστα και περίπου 60 έτοιμες συνταγές και έτσι μπορείτε να προσθέσετε απλά τα υλικά, να επιλέξετε τη συνταγή και ο πολυμάγειρας γνωρίζει ακριβώς τι θα κάνει. Φυσικά έχει και τη δική του εφαρμογή ώστε να ενημερώνεστε για την πορεία του ψησίματος από όπου και αν βρίσκεστε!
TEFAL.GR / 247€


 

Philips HD9220/20 Air Fryer
Λατρεύετε τα τηγανητά, αλλά δεν απολαμβάνετε καθόλου τα περιττά κιλάκια; Η φριτέζα της Philips μπορεί να τηγανίσει και να ψήσει όλες τις αγαπημένες σας συνταγές απόλυτα υγιεινά! Χάρη στην τεχνολογία Rapid Air το μαγείρεμα γίνεται με λίγο ή καθόλου λάδι, κι έτσι θα αισθάνεστε
λιγότερες ενοχές όταν απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τηγανητά!
KOTSOVOLOS.GR / 186,90€


 

Liebherr WKT5552-20
Αποκτήστε το δικό σας κελάρι με κρασιά μέσα στο διαμέρισμά σας! Αυτός ο απίθανος συντηρητής κρασιών θα φυλάξει τα αγαπημένα σας μπουκάλια σε θερμοκρασίες +5-20 βαθμούς Κελσίου, επιτρέποντάς τους να ωριμάσουν στις ιδανικές συνθήκες. Το εξελιγμένο σύστημα ψύξης φροντίζει να κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία συνεχώς, ενώ ο φωτισμός είναι LED, ώστε να μην υπάρχει έκθεση των κρασιών σε ακτίνες UV. Συνολικά μέσα στον συντηρητή θα χωρέσουν 253 μπουκάλια κρασί.
KOTSOVOLOS.GR / 2.369€


 

iGULU
Ένα από τα πιο έξυπνα και αυτοματοποιημένα gadget για την παρασκευή μπίρας! Με το iGulu μέσα σε μια μόλις εβδομάδα θα μπορείτε να απολαμβάνετε
τη δική σας craft μπίρα. Μοιάζει λίγο με high end καφετιέρα και στη λειτουργία του είναι ιδιαίτερα απλό. Προσθέτετε τα υλικά και το iGulu κάνει τα υπόλοιπα. Υπάρχουν εκατοντάδες έτοιμες συνταγές για να διαλέξετε, ενώ δε λείπει και η συνδεσιμότητα με το κινητό ώστε να ενημερώνεστε για την πορεία της ζυθοποίησης ή ακόμη και να κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε.
IGULU.COM / 636€


 

Weber Performer Deluxe GBS
Ψήσιμο στα κάρβουνα δε σημαίνει αυτομάτως κάπνα, στάχτες παντού και μισό κιλό βενζίνη μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα. Η ψησταριά της Weber διαθέτει σύστημα αυτόματης ανάφλεξης με γκάζι για τα κάρβουνα, ειδικό δοχείο συλλέκτη για τις στάχτες και ένα εκπληκτικό σύστημα άμεσου ή έμμεσου ψησίματος. Διαθέτει μεγάλο πάγκο για τα εργαλεία, τις πετσέτες και τα ταψιά, ενώ όλη η κατασκευή είναι ανθεκτική σε θερμότητα, γρατζουνιές και διάβρωση. Το απόλυτο BBQ gadget!
KOTSOVOLOS.GR / 759€


 

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

 

Καυτερές Σάλτσες του Πιπεράκη
Λάτρεις των spicy και καυτερών, μπορεί επιτέλους να αγαλλιάσει η ψυχούλα σας. Οι σάλτσες του Πιπεράκη θα κάνουν το Tabasco να μοιάζει με άλλη μια βαρετή σάλτσα και μπορούν να ξυπνήσουν τον Μεξικάνο που κρύβετε μέσα σας. Είναι διαθέσιμες σε τρεις διαφορετικές και μοναδικές γεύσεις. Η «Ξυδάτη» είναι βασισμένη σε πιπεριές Καγιέν και ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, τα σπιτικά σας μπουρίτος, ενώ θα ανεβάσει στα ύψη ακόμη και το «all time classic» σουβλάκι! Η «Χαμπανέρο» συνδυάζει ιδανικά την αψάδα της καυτερής πιπεριάς με τη μουστάρδα, και θα απογειώσει κρέατα, κοτόπουλα ή ακόμη και γαρίδες στα κάρβουνα! Τέλος η «Χαλαπένιο» παίρνει τις ομώνυμες πιπεριές και τις συμπιέζει, προσθέτει και μερικές Χαμπανέρο, μηλόξιδο και ξίδι από ζαχαροκάλαμο και το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό. Τα αγαπημένα σας μεξικάνικα πιάτα θα ανέβουν σε άλλο επίπεδο, ενώ ακόμη και τα κλασικά ελληνικά θα αποκτήσουν την αψάδα που τους λείπει. Α, ναι: Προτιμήστε την υπέροχη συσκευασία δώρου και με τις τρεις σάλτσες ώστε να κάνετε ένα από τα πιο πρωτότυπα δωράκια!
PIPERAKI.COM / 12,50€


 

Amvrosia Gourmet BBQ Μεσογειακή
Ονειρευτείτε μια σάλτσα φτιαγμένη από λιαστές ντομάτες, ζουμερές πιπεριές φλωρίνης και μεσογειακά μυρωδικά και καρυκεύματα. Τώρα σταματήστε την ονειροπόληση, καθώς η σάλτσα αυτή υπάρχει και τη φτιάχνει η Amvrosia Gourmet! Τα κεμπάπ, τα ψητά, οι μακαρονάδες και οι πίτσες αλλά ακόμη και οι γαρίδες ή το σαγανάκι δε θα είναι ποτέ πια τα ίδια!
AMVROSIAGOURMET.GR / 2,20€ (200ΓΡ.)


Amvrosia Gourmet Σκορδαλιά με Ρεβύθια
Η αγαπημένη σκορδαλιά ανεβαίνει επίπεδο στα μαγικά χέρια των ανθρώπων της Amvrosia Gourmet και κερδίζει διάκριση στα «Όσκαρ» γεύσης στον διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο! Και όταν μιλάμε για διαγωνισμό, εννοούμε για 400 κριτές και 10.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο! Απολαύστε και εσείς το εκπληκτικό αυτό προϊόν και πείτε για πρώτη φορά: «Τρώω σκορδαλιά, αλλά είμαι και πολύ γκουρμέ τύπος».
AMVROSIAGOURMET.GR / 2,20€


 

Douma Βίσωνας Σπάλα
Αξιοποιήστε τη νέα σας ψησταριά με κάτι μοναδικό. Το κρέας βίσονα διακρίνεται για τη μεστή γεύση του, την τρυφερή υφή και το μοναδικό του άρωμα. Είναι υψηλά πρωτεϊνούχο, με πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους και πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, οξέα, σίδηρο και ιχνοστοιχεία. Αν πάλι προτιμάτε, η Douma Vital Farm έχει επίσης μπριζόλα, φιλέτο ή ρολό πάντα από βίσονα!
DOUMAVITALFARM.GR


 

Mala Peruviana
Δύο νέοι άνθρωποι από τη Βοιωτία δίνουν πνοή και αίγλη στην τόσο υποτιμημένη ντομάτα. Οι ντομάτες συλλέγονται επιλεκτικά από υπαίθριες καλλιέργειες τη σωστή εποχή και ο χυμός τους παστεριώνεται μέσα στο μπουκάλι με μόνα συντηρητικά το αλάτι και τη ζάχαρη. Η απίθανη συσκευασία αντλεί την έμπνευσή της από την παράδοση όπου οι παλιοί διατηρούσαν τον ντοματοχυμό μέσα σε παλιά μπουκάλια μπίρας.
FOS-NC.GR / 2,45€


 

Escargot De Crete Χοχλιοί Κρήτης
Το σαλιγκάρι είναι από τα πλέον παρεξηγημένα εδέσματα στη χώρα μας – εκτός Κρήτης φυσικά, όπου του δίνουν και καταλαβαίνει. Και μην ακούσουμε περίεργα επιφωνήματα και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Εσείς που ξινίζετε έτσι πάμε στοίχημα ότι λατρεύετε τα έντομα της θάλασσας, δηλαδή τις γαρίδες! Η Escargot De Crete μπορεί πάντως να αλλάξει τη γνώμη σας για αυτό τον εκπληκτικό μεζέ, καθώς στην γκάμα της έχει τους παραδοσιακούς χοχλιούς μέσα σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, με λεμόνι και θυμάρι, με ξίδι και αρισμαρί (δεντρολίβανο), με σκόρδο και μαϊντανό και μέσα σε αφέψημα φασκόμηλου!
ESCARGOTDECRETE.COM / 5,95€