Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το σαλόνι του ηλεκτρικού Xiaomi SU7

12 Φεβρουαρίου, 2024

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου απέχει μόλις λίγους μήνες και το Xiaomi SU7 θα είναι αναμφίβολα ένα από τα αστέρια της έκθεσης. Το SU7 παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μέχρι τώρα η Xiaomi κατάφερε να κρατήσει κρυφό το εσωτερικό του, κάτι που όπως φαίνεται αλλάζει σήμερα.

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του εσωτερικού του SU7 έχουν κυκλοφορήσει, και ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η ύπαρξη φυσικών κουμπιών. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο παράπονο των οδηγών όσον αναφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς η έλλειψη φυσικά κουμπιών κάνει τις πιο συχνές λειτουργίες πιο δύσκολες. Τελικά ίσως να είναι καλύτερο που η Xiaomi άργησε λίγο να μπει στην κατηγορία αυτή καθώς έτσι πήρε το απαραίτητο feedback από τους early adopters των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην πρώτη εικόνα, παρατηρούμε αμέσως το τιμόνι με την επίπεδη κάτω πλευρά το οποίο μάλιστα φαίνεται να ενσωματώνει διακόπτες και δύο στρογγυλά χειριστήρια σε κάθε πλευρά του τιμονιού. Η κεντρική οθόνη είναι οριζόντια, παρόμοια με αυτές των οχημάτων Tesla, ενώ ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας έχει δανειστεί στοιχεία από τα κινεζικά Nio και XPeng.

Στο δεξί χέρι του οδηγού υπάρχει μια σειρά από διακόπτες για τον κλιματισμό, το ύψος της θέσης οδήγησης και την ρύθμιση της αεροτομής ενώ το κουμπί Start/Stop βρίσκεται στην κορυφή. Εξαιρετική λύση και μάλιστα καλοδεχούμενη.

Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει ένας πίνακας οργάνων με ένα HUD που εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες ακριβώς μπροστά από τον οδηγό. Η κεντρική κονσόλα κάθεται επίσης αρκετά ψηλά, και μαζί με το χαμηλό ταμπλό και τις wrap around πόρτες φαίνεται να περικυκλώνουν οδηγό και συνοδηγό. Η ορατότητα προς τα εμπρός φαίνεται να είναι εξαιρετική, με το παρμπρίζ να κάθεται πολύ χαμηλά και τα δύο μπροστινά φτερά να δείχνουν τις άκρες του αυτοκινήτου. Έχουμε δηλαδή έναν κλασικό σχεδιασμό σπορ αυτοκινήτου κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δώσει η Xiaomi.

 

Μαζί με τις επίσημες φωτογραφίες, είδαμε και σχέδια, που δείχνουν την πρόοδο που έκανε η Xiaomi από τα πρώτα σκίτσα έως και την τελική σχεδίαση. Θετική εντύπωση μας έκανε και η σχεδίαση των καθισμάτων τα οποία φαίνεται ότι παρέχουν άριστη στήριξη στον οδηγό αλλά και εξαιρετική άνεση.

Το SU7 είναι φανερό ότι απευθύνεται σε οδηγούς που λατρεύουν τα σπορ οχήματα. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η χαμηλή θέση οδήγησης, τα sport καθίσματα, και οι έντονες καμπύλες στα μπροστινά φτερά που θυμίζουν την Porsche Taycan.

Την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε το εσωτερικό, η Xiaomi μοιράστηκε ένα ακόμη βίντεο από τις χειμερινές δοκιμές της στη βόρεια Κίνα. Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για ένα πλήρες βίντεο μάρκετινγκ, χωρίς οχήματα καμουφλάζ – φαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη διαφήμιση του SU7.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, υπόσχεται ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Πιθανότατα μιλάμε για τον Απρίλιο, αμέσως μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή για να βεβαιωθεί ότι η λίστα αναμονής δεν πρόκειται να αποθαρρύνει κανέναν υποψήφιο αγοραστή. Ανεπίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι η SU7 θα ξεκινά από 300.000 RMB (39.100 ευρώ) για το εισαγωγικό μοντέλο 295 ίππων και θα φτάνει μέχρι 361.400 RMB (47.300 ευρώ) για την έκδοση Max των 673 ίππων.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R