Η Lenovo θα παρουσιάσει ένα διάφανο laptop στο Mobile Congress 2024

12 Φεβρουαρίου, 2024

Η Lenovo είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τους φορητούς υπολογιστές και μάλιστα όχι από αυτούς που επαναπαύονται στις δάφνες τους. Συνεχώς προσπαθεί να ακολουθεί τις τάσεις, να αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες αλλά και να πειραματίζεται με νέες φόρμες.

Σύμφωνα με το Windows Report η Lenovo λοιπόν έχει σχεδιάσει ένα νέο διαφανές laptop και μάλιστα σκοπεύει να το παρουσιάσει στο Mobile Congress της Βαρκελώνης στα τέλη του μήνα. Από τις εικόνες που διέρρευσαν, το φορητό αυτό είναι εξοπλισμένο με μια διαφανή οθόνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε διάφανη οθόνη, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατασκευαστής τολμά να την βάλει σε ένα laptop.

Η οθόνη μοιάζει να μην έχει πλαίσιο αλλά τεχνικά έχει ένα μεγάλο bezel στην κάτω πλευρά το οποίο αναλαμβάνει την στήριξη της οθόνης αλλά και την στέγαση των ηλεκτρονικών της.


Και στον τομέα του πληκτρολογίου έχουμε κάτι το ενδιαφέρον καθώς και εδώ φαίνεται να υπάρχει μια οθόνη η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο αυτό. Μάλιστα όταν το laptop είναι κλειστό λογικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet!

Το concept αυτό φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε και σε κάποια προβλήματα. Πρώτα από όλα η διάφανη οθόνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερα σκοτεινά περιβάλλοντα για να έχει σωστή ευκρίνεια. Έπειτα τι γίνεται με το κομμάτι της ιδιωτικότητας; Πόσοι χρήστες θέλουν να μπορεί ο καθένας να βλέπει τι ακριβώς κάνουν με το laptop τους;
Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άποψη της Lenovo σχετικά με αυτά τα θέματα, κάτι που θα γίνει στο Mobile Congress καθώς έχουμε ήδη προσκληθεί στο booth της εταιρείας.

Πηγή: Windows Report