Γνωρίστε το Snapdragon 7 Gen 3, το νέο Midrange SoC της Qualcomm

18 Νοεμβρίου, 2023

Παρόλο που μεγάλο μέρος της «φασαρίας» γύρω από τους Snapdragon της Qualcomm οφείλεται εν μέρει στο πολυαναμενόμενο τσιπ 8 Gen 3, η εταιρεία δεν στηρίζει τις δάφνες της μόνο στο high-end SoC της. Έτσι η Qualcomm ανακοίνωσε τελικά το Snapdragon 7 Gen 3, ένα νέο midrange mobile SoC που έχει ως στόχο να προσφέρει στους χρήστες κορυφαίες επιδόσεις, με λογικό κόστος.

Κατασκευασμένο με διαδικασία 4nm, το 7 Gen 3 διαθέτει πολλά στοιχεία που βρίσκονται στο πιο ισχυρό αδελφάκι του, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για λειτουργίες AI και ακόμη και της υποστήριξης των λειτουργιών gaming Snapdragon Elite.

Βελτιωμένη απόδοση

Για τις επιδόσεις, υπάρχει μια ενσωματωμένη CPU Qualcomm Kryo που μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 2,63 GHz, η οποία σύμφωνα με την Qualcomm αποτελεί περίπου 15% βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για Quick Charge 5, η οποία μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία σας από το μηδέν στο 50% σε πέντε λεπτά.

Αυτό το άλμα στις επιδόσεις περιλαμβάνει επίσης αυξήσεις επιδόσεων ειδικά για το gaming, χάρη στην ενσωματωμένη GPU Adreno της Qualcomm με υποστήριξη για οθόνες QHD+ 120Hz και λειτουργίες όπως το Snapdragon Game Super Resolution, το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει έξυπνα τα visuals του παιχνιδιού χωρίς να καταναλώνει την μπαταρία σας.

Βελτιώσεις ήχου και εικόνας

Το 7 Gen 3 είναι επίσης σχεδιασμένο για να ακούγεται καλά, με υποστήριξη για το Snapdragon Sound που επιτρέπει έξοδο ήχου χωρίς απώλειες και εγγραφή στερεοφωνικής ποιότητας, εκτός από το LE Audio με Auracast για πρόσβαση σε τηλεοπτικό ήχο, εύκολο sharing ήχου και βελτιωμένη απόδοση ακουστικών βοηθημάτων.

Στον τομέα της απεικόνισης, το τσιπ υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών για εικόνες έως και 200MP, οι οποίες επεξεργάζονται με τη χρήση χαρακτηριστικών όπως η νέα λειτουργία AI Remosaic για μειωμένο κοκκώδη αποχρωματισμό, η μείωση θορύβου AI και ακόμη και το AI Video Retouch για εξαιρετικά καθαρό υλικό βίντεο. Το τσιπ υποστηρίζει επίσης το Spectra Triple ISP της Qualcomm, που επιτρέπει τη λήψη από τρεις κάμερες ταυτόχρονα με άμεση παράλληλη επεξεργασία και ομαλό ζουμ, καθώς και υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 4K HDR και τη μορφή φωτογραφιών Ultra HDR της Google.

Χαρακτηριστικά AI
Το 7 Gen 3 διαθέτει επίσης αρκετές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Qualcomm Sensing Hub το οποίο ανοίγει διαισθητικά εφαρμογές ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζεστε, την Qualcomm AI Engine που προσφέρει έως και 60% καλύτερη απόδοση AI ανά watt, την Hexagon NPU της Qualcomm για καλύτερη απόδοση δικτύου AI και την ολοκαίνουργια υποστήριξη ακρίβειας INT4 για μεγαλύτερη διάρκεια επικοινωνίας, παραγωγικότητας και πολλά άλλα.

Η Qualcomm προσθέτει ότι ο Snapdragon 7 Gen 3 θα υιοθετηθεί πρώτα από συνεργαζόμενους κατασκευαστές OEM, συμπεριλαμβανομένων των HONOR και Vivo και οι πρώτες ανακοινώσεις συσκευών θα γίνουν αυτό τον μήνα.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R