Honor 10: Το Huawei P20…αλλιώς;

5 Ιουλίου, 201880/100
ΤΙΜΗ
479€
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
89%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
75%
ΚΑΜΕΡΑ
78%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Το κινητό έχει όμορφη εμφάνιση και καλή ποιότητα κατασκευής, καλό εξοπλισμό και μια αρκετά καλή για κάμερα για την κατηγορία. Το καλύτερο; Αν αγοράσετε το 10άρι θα γλιτώσετε σχεδόν 220 ευρώ σε σύγκριση με το Huawei P20.

Εδώ και καιρό περνάτε από διάφορα καταστήματα, κοιτάτε το P20 Pro και αναστενάζετε γιατί το κόστος σας φαίνεται δυσβάσταχτο; Για διαβάστε παρακάτω, γιατί ίσως το Honor 10 να ανεβάσει την ψυχολογία σας!

Βλέπετε το νέο κινητό της θυγατρικής της Huawei ακολουθεί την ίδια γνωστή συνταγή που όπως φαίνεται πέτυχε στα τελευταία της κινητά. Παίρνει δηλαδή ένα κορυφαίο κινητό της Huawei – στην περίπτωσή μας το P20- αφαιρεί κάποια ακριβά πράγματα αλλά κρατάει την γενικότερη σχεδίαση και τα περισσότερα χαρακτηριστικά και voila! Ένα πιο οικονομικό κορυφαίο κινητό!

Huawei και Honor είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Έτσι η Honor έχει άμεση πρόσβαση στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης της Huawei και άρα και στην τεχνολογία, αλλά στο κομμάτι του marketing βρίσκονται μακριά. Έτσι η Honor εστιάζει στην δημιουργία προσιτών κινητών υψηλής ποιότητας έχοντας πάντα και το βλέμμα προς τους νεότερους ηλικιακά αγοραστές. Οι διαφορές φυσικά συνεχίζονται και στα κανάλια διανομής και τις προωθητικές ενέργειες και άλλα πολλά τα οποία σίγουρα λίγο σας ενδιαφέρουν οπότε ας περάσουμε στο ψητό.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ


Σχεδιαστικά το Honor 10 ακολουθεί τις επιταγές της μόδας. Δηλαδή κρύσταλλο στην πλάτη, μικρά πλαίσια στην οθόνη και φυσικά το notch στην επάνω πλευρά που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα όπως λέει και η Μήτση Κωνσταντάρα.
Στην κάτω πλευρά υπάρχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Honor 10, το fingerprint reader που βρίσκεται κάτω από το κρύσταλλο της οθόνης. Επειδή μάλιστα είναι δύσκολο να τον δεις η Honor πρόσθεσε κάποιες μικρές τελίτσες οι οποίες οριοθετούν την περιοχή.

Το σύστημα λειτουργεί μεν αλλά όχι και τόσο αποτελεσματικά όσο άλλα readers της Huawei και της Honor. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκαστήκαμε να πιέσουμε περισσότερο το δάχτυλο για να ξεκλειδώσει η συσκευή. Φυσικά υπάρχει πάντα και το face unlock για να κάνετε την δουλειά σας.

Η απαστράπτουσα πλάτη έχει τα γνωστά προβλήματα με τις δαχτυλιές, ενώ επίσης όπως συμβαίνει και με τις υλοιποιήσεις της Huawei γλιστράει υπερβολικά και καλό θα ήταν να βάλετε άμεσα την θήκη που υπάρχει στην συσκευασία για να αποφύγετε τα χειρότερα.

Εκεί υπάρχει και η διπλή κύρια κάμερα – μην περιμένετε logo της Leica- και δίπλα της υπάρχει γραμμένο το AI CAMERA, το οποίο έχει γίνει μεν το trend της εποχής, αλλά το Honor 10 έχει κάθε δικαίωμα να το αναφέρει μιας και στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο επεξεργαστής Kirin 970.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Στο εσωτερικό λοιπόν υπάρχει ο γνωστός επεξεργαστής με την ενσωματωμένη AI, ενώ υπάρχουν εκδόσεις της συσκευής με 4GB και 6GB RAM. Επίσης στην εσωτερική μνήμη βρίσκουμε εκδόσεις με 64GB και 128GB.
Στον τομέα της οθόνης μικρές είναι οι διαφορές σε σύγκριση με το Huawei P20. To Honor 10 έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη (5,84’’ έναντι 5,8’’), το aspect ratio είναι 19:9 έναντι 18,7:9, και η ανάλυση 2280×1080 έναντι της 2240×1080 του P20.
Η ποιότητα απεικόνισης είναι αρκετά καλή, τα χρώματα όμορφα και η λεπτομέρεια αρκετή. Στον ήλιο πάντως τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς ακόμη και αν ανεβάσετε την φωτεινότητα στο μέγιστο η οθόνη είναι αρκετά σκοτεινή.

 

Στον τομέα των επιδόσεων τα πράγματα είναι επίσης άμεσα συγκρίσιμα με το Huawei P20, έτσι έχετε άμεση ανταπόκριση ακόμη και σε βαριές εφαρμογές και οι μετρήσεις βρίσκονται στα επίπεδα των συσκευών με Snapdragon 835. Για άλλη μια φορά βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι τα νούμερα των benchmarks είναι καθαρά για τους αριθμολάγνους. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι επεξεργαστές Kirin ανταποκρίνονται ταχύτατα σε καθημερινή χρήση και δεν επηρεάζονται με το πέρασμα του χρόνου. Τέλος και στο 10άρι υπάρχει το σύστημα γρήγορης φόρτισης της Huawei, ενώ η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα με αυτή του P20 (3400mAh) και κατά συνέπεια και την ίδια αυτονομία.

 

 

ΚΑΜΕΡΑ


Διπλή κάμερα όπως και στο P20, αλλά αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο η Honor έκανε οικονομία προσθέτοντας άλλους αισθητήρες. Η διάταξη φυσικά είναι παρόμοια με αυτή της Huawei, δηλαδή έγχρωμος αισθητήρας 16MP και μονόχρωμος 24MP, αλλά και οι δύο βρίσκονται πίσω από φακούς f /1.8.
Εδώ δεν υπάρχει σταθεροποίηση OIS αλλά ούτε και EIS για τα βίντεο, το διπλό φλας έχει δώσει την θέση του σε ένα μονό ενώ και το φανταστικό 4-way autofocus του P20 έχει κάνει φτερά.
Ευτυχώς το υβριδικό zoom 2x της Huawei παρέμεινε, όπως και η ΑΙ η οποία αναγνωρίζει 22 διαφορετικές κατηγορίες αντικειμένων και φωτογραφικών σεναρίων ρυθμίζοντας ανάλογα την φωτογραφική.
Οι φωτογραφίες που πήραμε από το Honor 10 ήταν αρκετά καλές, με λεπτομέρεια, ακρίβεια στα χρώματα και ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο. Αυτά με καλό φωτισμό βέβαια, μιας και στο σκοτάδι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που θα σας δώσει η σειρά P20 της Huawei.
Το ίδιο καλά αποτελέσματα πήραμε και στο βίντεο σε αναλύσεις full HD αλλά και 4K, αλλά καθώς δεν υπάρχει σύστημα σταθεροποίησης θα πρέπει να έχετε αρκετά σταθερό χέρι.

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Η συγγένεια με την Huawei της επέτρεψε να πάρει αρκετά από τα καλά χαρακτηριστικά της σειράς P20 και να τα ενσωματώσει στο Honor 10, κρατώντας μάλιστα την τιμή σε χαμηλά επίπεδα.
Το κινητό έχει όμορφη εμφάνιση και καλή ποιότητα κατασκευής, καλό εξοπλισμό και μια αρκετά καλή για κάμερα για την κατηγορία. Το καλύτερο; Αν αγοράσετε το 10άρι θα γλιτώσετε σχεδόν 220 ευρώ σε σύγκριση με το Huawei P20. Όλα αυτά φυσικά αν θεωρείτε ότι η υποδεέστερη κάμερα και η αδιαβροχοποίηση δεν είναι τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά για εσάς.