Η Apple αναγνωρίζει το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone 15 Pro και κατηγορεί εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο

2 Οκτωβρίου, 2023

Η Apple επιτέλους αναφέρθηκε στο ζήτημα της υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζουν χρήστες των iPhone 15 Pro. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένα σφάλμα στο iOS 17 ως έναν από τους κύριους υπαίτιους.

Μετά από πολυάριθμες καταγγελίες για υπερθέρμανση στα μοντέλα iPhone 15 Pro, η Apple δήλωσε ότι οι συσκευές μπορεί να είναι πιο ζεστές από το συνηθισμένο τις πρώτες ημέρες μετά την εγκατάσταση ή το restore λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο.

“Η Apple έχει αναγνωρίσει ότι ένα άλλο ζήτημα προκαλεί υπερφόρτωση του συστήματος, το οποίο σχετίζεται με πρόσφατες ενημερώσεις που έγιναν από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Η Apple διαβεβαίωσε ότι γίνεται συζήτηση με τους προγραμματιστές των εφαρμογών προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα και ότι θα υπάρξουν σύντομα ενημερώσεις”. Η Apple σημείωσε ότι μερικές από τις εφαρμογές που προκαλούν υπερθέρμανση είναι το Asphalt 9, το Instagram και το Uber, αλλά και ότι το Instagram έχει ήδη διορθώσει το πρόβλημα στην ενημέρωση της εφαρμογής του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Apple υπερασπίστηκε την σχεδίαση των iPhone 15 και iPhone 15 Pro, δηλώνοντας ότι τα μοντέλα με σώμα από τιτάνιο παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα απαγωγής θερμότητας από τα παλαιότερα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Αν αντιμετωπίζετε και εσείς λοιπόν προβλήματα με υπερθέρμανση του iPhone 15 Pro, σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα bug fix για το iOS 17. Η Apple εγγυάται μάλιστα ότι η ενημέρωση δεν θα μειώσει την απόδοση των τηλεφώνων.