Η BMW επενδύει στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

20 Οκτωβρίου, 2022

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο προσκήνιο των επενδύσεων στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπαίντεν για την χορηγία 2,8 δις δολαρίων στις εταιρείας που αναπτύσσουν υλικά για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τώρα έρχεται η BMW να ανακοινώσει ότι επενδύει 1,7 δις δολάρια στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα διατεθούν για την επέκταση του εργοστασίου παραγωγής της στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας ενώ τα υπόλοιπα 700 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για την κατασκευή μιας εγκατάστασης μπαταριών υψηλής τάσης σε μια κοντινή πόλη που ονομάζεται Woodruff.

Το Plant Spartanburg, όπως αποκαλεί η εταιρεία την κατασκευαστική μονάδα, κατασκευάζει τα δημοφιλή οχήματα “X” της εταιρείας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου της BMW στις ΗΠΑ Oliver Zipse, πρόκειται να γίνει το σπίτι της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της BMW. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει τουλάχιστον έξι ηλεκτρικά οχήματα BMW X μέχρι το 2030.

Η BMW σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μπαταρίες έκτης γενιάς χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την Envision AESC, η οποία θα κατασκευάσει το προαναφερθέν εργοστάσιο μπαταριών. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι νέες μπαταρίες προσφέρουν 20 τοις εκατό μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από την τρέχουσα τεχνολογία της, καθώς και 30 τοις εκατό ταχύτερη φόρτιση και μεγαλύτερη εμβέλεια.

BMW PRESS