Η China Telecom και οι “μεγάλοι” κατασκευαστές είναι έτοιμοι να φέρουν την δορυφορική σύνδεση στα κινητά

11 Νοεμβρίου, 2023

Σε μια σημαντική εξέλιξη στο China Telecom satellite mobile communication industry development forum, η China Telecom ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με κορυφαίους κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανομένων των Huawei, Honor, Xiaomi, OPPO, Vivo, ZTE και Meizu. Μαζί, στοχεύουν στην προώθηση ενός νέου προτύπου για δορυφορική συνδεσιμότητα των flagship κινητών.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη δημιουργία δορυφορικά συνδεδεμένων smartphones που μπορούν να συνδεθούν απευθείας με δορυφόρους, ανοίγοντας δυνατότητες για βελτιωμένη επικοινωνία σε απομακρυσμένες περιοχές. Στόχος είναι να υπάρχουν στην αγορά τουλάχιστον πέντε μοντέλα-ναυαρχίδες από διάφορους κατασκευαστές μέχρι το τέλος του 2024.

Η China Telecom σχεδιάζει να υποστηρίξει ενεργά αυτά τα μοντέλα, δίνοντας προτεραιότητα στην προμήθειά τους, στοχεύοντας σε όγκο άνω των 5 εκατομμυρίων μονάδων. Οι συσκευές αυτές θα ενσωματωθούν στα κανάλια της China Telecom, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη προώθηση 100%.
Σύμφωνα με τον Li Kun, τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Honor Terminal Limited, η δορυφορική επικοινωνία είναι έτοιμη να γίνει βασικό χαρακτηριστικό των κορυφαίων smartphones. Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, όπως η σμίκρυνση της κεραίας, η κατανάλωση ενέργειας και η απαγωγή θερμότητας, η Honor κάνει βήματα προόδου στην τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας. Στόχος τους είναι να επιτύχουν μικρότερες κεραίες, μεγαλύτερες εμβέλειες κλήσεων και μια συνολικά βελτιωμένη εμπειρία επικοινωνίας. Ο Li Kun οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα έξυπνα τερματικά θα εισέλθουν σε μια εποχή διπλής επικοινωνίας “επίγεια + δορυφορική”.

Ενισχύοντας τη δυναμική, η OPPO ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα-flagship της σειράς Find, ιδιαίτερα η αναμενόμενη σειρά OPPO Find X7, θα υποστηρίζουν τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας.

Καθώς όλοι οι σημαντικοί παίκτες της βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τεχνολογία δορυφορικών επικοινωνιών, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν μια νέα εποχή όπου τα smartphones θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R