Η Nokia υπογράφει συμφωνία με την vivo και ίσως δούμε τα φανταστικά της κινητά και πάλι στην Ευρώπη

6 Φεβρουαρίου, 2024

Η Nokia πήρε την απόφαση να τα βρει με όλους τους «εχθρούς» της. Έτσι, μετά την σύναψη συμφωνίας με την Oppo για την χρήση της τεχνολογίας 5G τώρα υπογράφει πολυετή συμφωνία αδειοδότησης με την Vivo.

Αυτή η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη μετά από μια νομική διαμάχη μεταξύ της Nokia και πολλών εμπορικών σημάτων που ανήκουν στην κινεζική BBK Electronics, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Vivo και Oppo.

Η συμφωνία αυτή όπως φαίνεται θα επιτρέψει επίσης στη Vivo να πωλεί ξανά τα κινητά της στις Ευρωπαϊκές αγορές, αναιρώντας ουσιαστικά μια απόφαση που εμπόδιζε την εταιρεία να διαθέσει τα smartphones της σε επιλεγμένες περιοχές. Επιπλέον, η συμφωνία επιλύει όλες τις εκκρεμείς δικαστικές διαμάχες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τους όρους της νέας συμφωνίας όμως να παραμένουν εμπιστευτικοί, όπως συμφωνήθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η Jenni Lukander, πρόεδρος της Nokia Technologies, σχολιάζει:

“Αυτή είναι η έκτη σημαντική συμφωνία αδειοδότησης πατεντών για smartphones που υπογράφουμε τους τελευταίους δεκατρείς μήνες και έχουμε πλέον σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο ανανέωσης των αδειών μας για smartphones. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τη vivo, η οποία αντανακλά τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας του καθενός. Η vivo είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην παγκόσμια βιομηχανία smartphones και ανυπομονούμε να προσφέρουμε περισσότερη καινοτομία στους χρήστες της σε όλο τον κόσμο μέσω της συνεργασίας μας”.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την όλη ιστορία, η Nokia άσκησε αρχικά νομικές ενέργειες κατά της Oppo και της Vivo, επικαλούμενη παραβιάσεις σχετικά με διάφορες πατέντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που καλύπτουν την τεχνολογία 5G. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.
Πως είπατε; Αν μετά από αυτή την συμφωνία θα επιστρέψει η vivo και στην Ελληνική αγορά; Μακάρι, μιας και δεν το κρύψαμε ποτέ ότι λατρεύουμε τα κινητά της vivo!

Πηγή: Nokia