Η OpenAI διέρρευσε κατά λάθος την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT;

14 Μαρτίου, 2024

Μια κατά λάθος δημοσίευση στο blog της OpenAI έφερε έναν μικρό χαμό από συζητήσεις και φήμες για ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που φαίνεται να ετοιμάζεται. Φυσικά η εταιρεία έσπευσε να κατεβάσει το post, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει μιας και οι μηχανές αναζήτησης είχαν ήδη κάνει index την ανάρτηση.

Χρήστες του Twitter (ναι αρνούμαι να το αποκαλέσω χι) παρατήρησαν την δημοσίευση που ανέφερε το μοντέλο GPT-4.5 Turbo. Η ονομασία αυτή φυσικά δείχνει μια νέα έκδοση με ανώτερη ταχύτητα, ακρίβεια και επεκτασιμότητα σε σχέση με τον προκάτοχό του GPT-4 Turbo.

Στην ανάρτηση βλέπουμε επίσης διπλασιασμό της χωρητικότητας των 128Κ του GPT-4 Turbo στα 256Κ, κάτι που όπως φαίνεται είναι η απάντηση στις πρόσφατες εξελίξεις της Google με το μοντέλο AI Gemini. Τον Φεβρουάριο, η Google ανακοίνωσε ότι το Gemini είχε context windows έως και 1 εκατομμύριο tokens. Η άφιξη του GPT-4.5 Turbo θα μπορούσε να βοηθήσει να εξισορροπηθούν λίγο οι όροι ανταγωνισμού.

Η OpenAI παραμένει σιωπηλή σχετικά με τη διαρροή, η χρονική στιγμή, ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσα, καθώς η 14η Μαρτίου σηματοδοτεί επίσης την πρώτη επέτειο από την κυκλοφορία του GPT-4.