Η Samsung σχεδιάζει ένα smartwatch με ενσωματωμένο προβολέα

17 Φεβρουαρίου, 2023

Σας ενοχλεί η μικρή οθόνη των smartwatch; Κανένα πρόβλημα. Η Samsung φαίνεται να έχει βρει την λύση!

Τι θα λέγατε λοιπόν για έναν ενσωματωμένο προβολέα στο smartwatch ο οποίος θα μπορούσε να μετατρέψει το χέρι σας ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια σε μια μεγάλη οθόνη; Επάνω σε αυτή την ιδέα φαίνεται να δουλεύει η κορεατική εταιρεία σύμφωνα με μια πατέντα την οποία ανακάλυψε το Wearable.


Η Samsung κατέθεσε αρχικά αυτή την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Κορέα τον Ιούλιο του 2021 και το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) έλαβε την αίτηση τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά μια “φορητή ηλεκτρονική συσκευή που περιλαμβάνει οθόνη προβολής”. Τα έγγραφα του USPTO περιγράφουν το προϊόν ως “μια οθόνη προβολής τοποθετημένη σε ένα πλευρικό τμήμα του περιβλήματος και διαμορφωμένη για την προβολή πληροφοριών σε μια περιοχή προβολής που βρίσκεται δίπλα στο περίβλημα”.

Με απλούστερους όρους, πρόκειται για ένα έξυπνο ρολόι με ενσωματωμένο προβολέα. Η Samsung εξηγεί ότι το wearable για τον καρπό μπορεί να έχει τον προβολέα προσαρτημένο στο πλάι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή σε οποιαδήποτε παρακείμενη επιφάνεια και φυσικά θα μπορούσατε να μετατρέψετε το πίσω μέρος του χεριού σε οθόνη για το Galaxy Watch σας.

Η εικονική οθόνη μπορεί να αντικατοπτρίζει την οθόνη του ρολογιού ή να εμφανίζει περιεχόμενο που υπάρχει στο κινητό ή το tablet, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να βλέπετε κάποια ταινία ή ακόμη και να κάνετε κάποια βιντεοκλήση.
Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Samsung περιέχει αρκετά σχέδια που εξηγούν πώς σχεδιάζει να το πετύχει αυτό και μπορείτε να βρείτε όλα τα τεχνικά στοιχεία για αυτό το φιλόδοξο προϊόν ΕΔΩ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Samsung να κατοχυρώνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα smartwatch εξοπλισμένο με προβολέα καθώς το 2016 υπήρχε μια άλλη εξίσου «περίεργη» κατάθεση πατέντα την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Φυσικά εκείνο το ρολόι δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή ενώ και αυτό δεν φαίνεται να έχει και πολλές ελπίδες τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον.

Εμείς πάντως τρομάζουμε με την ιδέα των διαστάσεων που θα πρέπει να έχει ένα τέτοιο ρολόι για να χωρέσει μια μπαταρία ικανή να τροφοδοτήσει έναν προβολέα!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R