Η σειρά Honor Magic6 θα υποστηρίζει 5.5G μέσω ενημέρωσης του λογισμικού

5 Απριλίου, 2024

Το 5.5G είναι το καυτό θέμα των ημερών στην Κίνα, και ήδη κατασκευαστές όπως οι Huawei, Oppo, Xiaomi και vivo έχουν ανακοινώσει την υποστήριξη των συσκευών τους στην νέα τεχνολογία. Τελευταία προσθήκη στην λίστα των κατασκευαστών η Honor, η οποία ανακοίνωσε ότι η σειρά Magic6 θα υποστηρίξει τα δίκτυα 5,5G μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Το “5.5G” είναι γνωστό ως 5G-Advanced, και υπόσχεται πολύ καλύτερες ταχύτητες δεδομένων και πολύ χαμηλότερη καθυστέρηση. Φυσικά εξακολουθεί να βασίζεται στο 5G, όπως προδίδει το όνομα, και οι προδιαγραφές του δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί – αυτό αναμένεται να συμβεί φέτος.

Οι διαφημιζόμενοι (στην Κίνα) μέγιστοι ρυθμοί δεδομένων των 10Gbps για download και του 1Gbps για upload είναι σίγουρα ευσεβής πόθος, αλλά και πάλι η βελτίωση αναμένεται να είναι σημαντική. Σε επίπεδο hardware, οποιαδήποτε συσκευή με τον Snapdragon 8 Gen 3 ή τον Dimensity 9300 θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει 5,5G, αλλά φυσικά είναι στο χέρι του κάθε κατασκευαστή να το ενεργοποιήσει.

Πηγή