Η Xiaomi κόβει μια δημοφιλή λειτουργία στα τηλέφωνα της με MIUI και HyperOS

12 Μαρτίου, 2024

Η Xiaomi μόλις απογοήτευσε αρκετούς fans καταργώντας ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό που υπάρχει στο λειτουργικό της σύστη,α.

Η Xiaomi ανακοίνωσε πρόσφατα στο κανάλι Mi Fans Telegram ότι καταργεί ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στις συσκευές που χρησιμοποιούν MIUI και HyperOS να αναπαράγουν τον ήχο από τα βίντεο του YouTube ακόμη και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Η εταιρεία επικαλέστηκε απαιτήσεις συμμόρφωσης για την απόφαση αυτή.

Στην ανάρτησή της, η Xiaomi ενημέρωσε τους χρήστες ότι έχει αφαιρέσει τη λειτουργία “Play video sound with screen off” από την εργαλειοθήκη βίντεο και τη λειτουργία “Turn off screen” από την εργαλειοθήκη παιχνιδιών σε πρόσφατες ενημερώσεις. Αυτές οι λειτουργίες εισήχθησαν για πρώτη φορά με το MIUI 12.
Πέρυσι, η Xiaomi αντικατέστησε το παραδοσιακό MIUI με ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται HyperOS. Τα δημοφιλή flagship smartphones που τρέχουν HyperOS, καθώς και εκείνα που εξακολουθούν να τρέχουν το παλαιότερο MIUI, επηρεάζονται από την αφαίρεση. Ορισμένες από τις επηρεαζόμενες συσκευές είναι οι:

Xiaomi 14
Xiaomi 13
Xiaomi 13 Pro
Xiaomi 12T

Αναρωτιέστε γιατί η Xiaomi κάνει αυτή την αλλαγή; Η προφανής απάντηση είναι ότι η Google δεν θέλει ανταγωνισμό στο YouTube Premium.

Το YouTube Premium, μια μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία, προσφέρει στους χρήστες αποκλειστικά προνόμια, όπως προβολή χωρίς διαφημίσεις, λήψεις βίντεο και αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο με ανοιχτές άλλες εφαρμογές ή όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Με έναν ανταγωνιστή να προσφέρει ένα από τα επί πληρωμή χαρακτηριστικά του YouTube Premium δωρεάν, είναι κατανοητό ότι η Google αργά ή γρήγορα θα προσπαθούσε να βάλει «φρένο».