Το TikTok ετοιμάζεται να κάνει επίθεση στο Instagram με το ‘TikTok Photos’

12 Μαρτίου, 2024

Με το Instagram να έχει επενδύσει σημαντικά στα βίντεο μικρής διάρκειας μέσω της λειτουργίας Reels με σκοπό να “χτυπήσει” τον ανταγωνισμό, το TikTok φαίνεται να θέλει να ανταποδώσει με την είσοδο του στον χώρο του sharing των φωτογραφιών.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει ο κώδικας από την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής TikTok μέσα στον οποίο υπάρχουν πληροφορίες για μια νέα πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών με την ονομασία TikTok Photos.
Το TheSpAndroid έκανε την ανακάλυψη μέσω ενός teardown APK, αποκαλύπτοντας πολυάριθμες αναφορές στο “TikTok Photos” μέσα στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής TikTok – έκδοση 33.8.4. Αυτές οι αναφορές περιλαμβάνουν strings όπως “Ανοίξτε το TikTok Photos”, “Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο TikTok Photos” και “Πλησιάστε άλλους που τους αρέσουν οι δημοσιεύσεις φωτογραφιών”.

Ένα APK teardown σίγουρα βοηθά στην πρόβλεψη των χαρακτηριστικών που μπορεί να φτάσουν σε μια υπηρεσία στο μέλλον με βάση τον κώδικα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, είναι πιθανόν τέτοιες λειτουργίες να μην φτάσουν ποτέ στην τελική έκδοση.
Ενώ το TikTok επιτρέπει ήδη στους χρήστες να μοιράζονται πολλαπλές φωτογραφίες ως βίντεο τύπου slideshow, φαίνεται ότι στοχεύουν να προσφέρουν μια πιο εξειδικευμένη εμπειρία φωτογραφίας με το TikTok Photos. Ο κώδικας υποδηλώνει επίσης ότι το TikTok Photos θα επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τις υπάρχουσες δημοσιεύσεις φωτογραφιών τους από την κύρια εφαρμογή TikTok. Αυτός ο συγχρονισμός θα είναι πιθανότατα προαιρετικός, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κοινή χρήση φωτογραφιών μέσω ενός διακόπτη εναλλαγής.

Επιπλέον, ο κώδικας που διέρρευσε αποκαλύπτει ένα εικονίδιο για τη νέα εφαρμογή.

Παρόλο που η TikTok δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα μια ημερομηνία κυκλοφορίας ή τη γενική ύπαρξη μιας τέτοιας εφαρμογής, τα στοιχεία μέσα στον κώδικα της εφαρμογής θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μια επικείμενη κυκλοφορία. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το TikTok Photos θα είναι πιθανότατα διαθέσιμο τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS.