Ο Snapdragon 8 Gen 4 θα μπορούσε να είναι ταχύτερος και από τον A18 Pro της Apple

12 Μαρτίου, 2024

Η Qualcomm έχει επιβεβαιώσει ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Αναμένουμε τις κλασικές βελτιώσεις στο νέο chipset, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες ο επεξεργαστής αυτός μπορεί να είναι και το απόλυτο «κτήνος» το οποίο θα συντρίψει ακόμη και το Apple A18 Pro. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν κάποια benchmarks τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στην Κορέα.

Σύμφωνα με τη διαρροή αυτή το Snapdragon 8 Gen 4 πέτυχε βαθμολογία ενός πυρήνα 3.500. Από την άλλη ο A18 Pro της Apple, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά iPhone 16 αργότερα φέτος, κατάφερε μόνο 3.300. Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρωταρχικός πυρήνας του Gen 4 θα είναι χρονισμένος στα 4,3GHz με κατανάλωση ενέργειας 1,3V.

Το νούμερο αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι βιώσιμο σε ένα smartphone. Αυτό σημαίνει ότι ίσως στα χαρτιά, το Gen 4 θα μπορούσε να πετύχει αυτές τις ταχύτητες ρολογιού, αλλά στην εφαρμογή του στις συσκευές ο χρονισμός θα είναι χαμηλότερος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τις επιδόσεις Gen 4. Μια προηγούμενη πληροφορία μάλιστα έλεγε ότι η βαθμολογία του Snapdragon 8 Gen 4 είναι πιο κοντά στις 2.800.

Όπως και να έχει, είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτές οι βαθμολογίες είναι ακριβείς ενώ τα αποτελέσματα στα benchmarks δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια.