Sony A7C: Η μικρότερη και ελαφρύτερη full frame φωτογραφική παρουσιάστηκε επίσημα!

15 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα νέες προσθήκες στην εντυπωσιακή φωτογραφική σειρά της – την Full-frame Alpha 7C φωτογραφική μηχανή (μοντέλο ILCE-7C), το φακό ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 (μοντέλο SEL2860) και το φλας HVL-F28RM.

Η Alpha 7C είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο full-frame σώμα φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο με ασυμβίβαστη απόδοση, προηγμένο AF (αυτόματη εστίαση), δυνατότητες βίντεο 4K υψηλής ανάλυσης και πολλά άλλα. Όταν συνδυάζεται με τον μικρότερο και ελαφρύτερο φακό ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 στον κόσμο, μαζί προσφέρουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία, μεγιστοποιώντας τη φορητότητα και ευελιξία, χωρίς να θυσιάζεται καμία από τις δυνατότητες των full-frame φωτογραφικών μηχανών. Το φλας HVL-F28RM επιτρέπει στους χρήστες να διευρύνουν την φωτογραφική τους έκφραση, καθώς είναι εξαιρετικά compact και διαθέτει έναν έξυπνο έλεγχο έντασης φωτός, που συνδέεται με την λειτουργία ανίχνευσης προσώπου της φωτογραφικής μηχανής.

«Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία, βασισμένα στις ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. «Η νέα φωτογραφική μηχανή Alpha 7C και ο φακός ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 συνδυάζουν πολλές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης σε έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό, δημιουργώντας το μικρότερο και ελαφρύτερο σύστημα full frame φωτογραφικής μηχανής και φακού στον κόσμο. Αυτό ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους δημιουργούς, δίνοντάς τους την ασυμβίβαστη δύναμη ενός full-frame συστήματος στην παλάμη του χεριού τους.»

Νέα Alpha 7C: Full-frame Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς σε compact Σχεδίαση
Η νέα Alpha 7C συνδυάζει την full-frame ποιότητα εικόνας της Sony, τις προηγμένες δυνατότητες AF και τις ευέλικτες λειτουργίες λήψης βίντεο σε μια εκπληκτικά ελαφριά και συμπαγή σχεδίαση. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει έναν οπίσθιου φωτισμού full-frame αισθητήρα Exmor R™ CMOS 24-MP (αποτελεσματικότητα κατά προσέγγιση) 35mm και έναν επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™, προσφέροντας υψηλή ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση, 15-stop μεγάλο δυναμικό εύρος και υψηλής ταχύτητας επεξεργασία δεδομένων εικόνας.

Με διαστάσεις μόλις 124,0mm x 71,1mm x 59,7mm (4,9 ίντσες x 2,8 ίντσες x 2,2 ίντσες) και βάρος μόλις 509γρμ (18oz) , η Alpha 7C έχει παρόμοιο μέγεθος και βάρος με μια φωτογραφική μηχανή τύπου APS-C , ζυγίζοντας μόλις 1% περισσότερο από την Alpha 6600. Η Alpha 7C αποτελεί το μικρότερο και ελαφρύτερο compact σώμαii στον κόσμο με ένα αναβαθμισμένο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων, αναβαθμισμένες μονάδες κλείστρου και τη χρήση μιας κατασκευής «monocoque», που χρησιμοποιείται συχνά στο σασί των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών. Ακόμα και σε αυτό το compact σώμα, η Alpha 7C προσφέρει 5 steps εφέ σταθεροποίησης που επιτρέπει όμορφες λήψεις χωρίς να χρειάζεται τρίποδο. Επιπλέον, η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία NP-FZ100 παρέχει αρκετή ισχύ για την κορυφαία στην κατηγορία της λήψη 740 εικόνων χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD ή 680 εικόνωνxi, χρησιμοποιώντας το viewfinder – καθιστώντας τη ιδανική για λήψεις μεγάλης διάρκειας.

Εξαιρετική Full-frame Ποιότητα Εικόνας
Η νέα Alpha 7C της Sony συνδυάζει υψηλή ανάλυση με χαμηλό θόρυβο για εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε όλες τις συνθήκες ευαισθησίας, προσφέροντας στον χρήστη εκπληκτική ποιότητα εικόνας για λήψη καθημερινών φωτογραφιών και ταινιών όπως φύση, πορτρέτα, σπορ, street photography και άλλα. Το πρότυπο ISO εκτείνεται έως και 51.200 και μπορεί να επεκταθεί σε ISO 50-204.800 για αθόρυβες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Alpha 7C υποστηρίζει επίσης επεξεργασία 16-bit και έξοδο RAW 14-bit για φυσικές διαβαθμίσεις.

Προηγμένη Αυτόματη Εστίαση
Χρησιμοποιώντας λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), η τεχνολογία «Real-time Tracking» της Alpha 7C διατηρεί αυτόματα την ακρίβεια στην εστίαση, ενώ το κουμπί του κλείστρου είναι ελαφρώς πατημένο. Επιπλέον, το «Tracking On + AF-On» τώρα μπορεί να αντιστοιχιστεί σε ένα προσαρμοσμένο πλήκτρο και μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με το πάτημα του κουμπιού AF-ON. Ακόμα, το επιθυμητό θέμα μπορεί να προσδιοριστεί, απλώς αγγίζοντάς το στην οθόνη, όταν το «Touch Tracking» έχει ενεργοποιηθεί μέσω του μενού και είναι διαθέσιμο τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο. Οι λειτουργίες AF της Alpha 7C περιλαμβάνουν ακόμα τη λειτουργία «Real-time Eye AF», τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα , ώστε να επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής εστίαση . Όταν χρησιμοποιείτε την λειτουργία «Real-time Tracking» (ενώ το «Face/Eye Priority in AF» είναι ενεργοποιημένο) με θέμα έναν άνθρωπο, το μάτι και το πρόσωπο του θέματος ανιχνεύεται και «κλειδώνεται» σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

Η Alpha 7C παρέχει ευρεία, γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση, που κλειδώνει στο επιθυμητό θέμα αμέσως, χωρίς να χαθεί η εστίαση, χάρη στο σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστίασης 693 σημείων που καλύπτει περίπου το 93% της εικόνας, με επιπλέον 425 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης για διασφάλιση αξιόπιστης εστίασης, ακόμη και σε πολυάσχολο περιβάλλον.
Η Alpha 7C διαθέτει επίσης συνεχή λήψη έως και 10 fps με AF/AE (αυτόματη έκθεση), χρησιμοποιώντας μια πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα κλείστρου και βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας. Είναι επίσης δυνατή η συνεχής λήψη έως και 8 fpsxvii σε λειτουργία live view, με ελάχιστη καθυστέρηση viewfinder/ οθόνης για εύκολη, σταθερή πλαισίωση, ακόμη και όταν το θέμα κινείται έντονα. Η Alpha 7C επιτρέπει τη λήψη έως και περίπου 223 εικόνων JPEG (Fine L), 115 συμπιεσμένων εικόνων RAW ή 45 μη συμπιεσμένων εικόνων RAW σε μία συνεχή λήψη και επιτυγχάνει εξαιρετικά αξιόπιστη ακρίβεια AF σε φως στο EV-4 . Αυτές οι δυνατότητες διευκολύνουν τη λήψη αντικειμένων που κινούνται γρήγορα με απόλυτη ακρίβεια.


Διευρυμένες Δυνατότητες Βίντεο
Η Full-frame, χωρίς pixel binning, πλήρης ανάγνωση pixel, καθιστά δυνατή τη λήψη περισσότερων από το διπλάσιο του όγκου των δεδομένων που απαιτούνται για βίντεο 4K (QFHD: 3840 x 2160)iii, το οποίο στη συνέχεια προστίθεται σε δείγμα για παραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο 4K με εξαιρετική λεπτομέρεια και βάθος. Επιπλέον, η Alpha 7C υποστηρίζει HDR (HLG ) και S-Log / S-Gamut, αργή και γρήγορη κίνηση, υψηλής ταχύτητας εγγραφή full HD στα 120 fpsiii και άλλες προηγμένες λειτουργίες για εξαιρετικά πλάνα video, υψηλής ποιότητας.

Ακόμα, η Alpha 7C ενσωματώνει τη λειτουργία «Real-time Eye AF» (για ανθρώπους) για λήψη βίντεο. Το μάτι παρακολουθείται αυτόματα με υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και όχι στη λειτουργία εστίασης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την ταχύτητα μετάβασης AF μέσα από επτά επιλογές ρύθμισης και την αλλαγή ευαισθησίας θέματος AF μέσα από πέντε επιλογές ρύθμισης, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η λειτουργία «Touch Tracking» είναι επίσης διαθέσιμη για τη λήψη βίντεο.

Η Alpha 7C διαθέτει οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών που ανοίγει στο πλάι, καθιστώντας εύκολη την λήψη φωτογραφιών selfie, γενικών λήψεων, λήψεων εδάφους ή οτιδήποτε απαιτεί ο χρήστης. Το κουμπί MOVIE έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, καθιστώντας ευκολότερη τη λειτουργία κατά την εγγραφή στη λειτουργία selfie. Επιπλέον, η Alpha 7C καταγράφει ήχο σε υψηλή ποιότητα για να ταιριάζει με την ποιότητα λήψης εικόνων και να προσφέρει αρμονικό βίντεο υψηλής ποιότητας. Στο «Multi Interface (MI) Shoe» της φωτογραφικής μηχανής προστέθηκε επίσης ένα digital audio interface, επιτρέποντας στο ECM-B1M Shotgun Microphone ή στο XLR-K3M XLR Adapter Kit να συνδεθεί για να εισάγει ψηφιακά σήματα ήχου απευθείας στο MI shoe για πιο καθαρές ηχογραφήσεις. Όπως και τα άλλα αξεσουάρ που συνδέονται στο MI Shoe, δεν απαιτούνται καλώδια ή μπαταρίες, παρέχοντας απεριόριστη ελευθερία για την δημιουργία βίντεο με το σύστημα Alpha. Υπάρχει επίσης υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο για την ακριβή παρακολούθηση του εγγεγραμμένου ήχου, ενώ τα metadata που είναι προσαρτημένα στα βίντεο που καταγράφονται κατακόρυφα στη φωτογραφική μηχανή, επιτρέπουν την αναπαραγωγή και την επεξεργασία σε λειτουργία πορτραίτου, μετά τη μεταφορά σε smartphone.

Σχεδιασμένη για Αξιόπιστη Λειτουργία
Η Alpha 7C έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη. H LCD οθόνη είναι μία μεγάλης ευαισθησίας οθόνη αφής τύπου 3.0, με περίπου 921K dots, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα ακόμα και σε εξωτερικές συνθήκες, υποστηρίζοντας λειτουργίες αφής. Η Alpha 7C διαθέτει επίσης λειτουργία οπτικού πεδίου υψηλής ποιότητας για πιο ομαλή, φυσική λεπτομέρεια και επιπλέον 2,35 megadot (περίπου) XGA OLED Tru-Finder™ EVF. Η Alpha 7C έχει χαρακτηριστικά που απλοποιούν τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της λήψης αλλά και μετά, όπως προσαρμογές κουμπιού Fn και άλλα. Είναι επίσης ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία για να υποστηρίξει τις ανάγκες λήψης σε απαιτητικές συνθήκες.

Για την απλοποίηση των αναγκών ροής εργασίας, οι λειτουργίες ασύρματης επικοινωνίας συμβατές με Wi-Fi επιτρέπουν τη μεταφορά εικόνων και βίντεο απευθείας σε smartphone ή tablet για εύκολη κοινή χρήση, προβολή ή αποθήκευση περιεχομένου. Εκτός από τη συμβατική συχνότητα 2,4GHz, η υποστήριξη για το πρότυπο 11ac επιτρέπει τη μεταφορά μέσω συχνοτήτων 5GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) , έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αυτή τη σταθερή και υψηλή ταχύτητα μεταφοράς με ελάχιστες παρεμβολές. Παρέχεται επίσης θύρα USB Type-C® που υποστηρίζει SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων λήψεων με την χρήση υπολογιστή και τροφοδοσία από εξωτερικές φορητές μπαταρίες.

Νέος FE 28-60mm F4-5.6: Ο μικρότερος και ελαφρύτεροςiv φακός ζουμ Full-frame στον κόσμο με υψηλή ποιότητα εικόνας
O νέος FE 28-60mm F4-5.6 προσφέρει τον μικρότερο και ελαφρύτεροiv στον κόσμο σχεδιασμό σε έναν τυπικό φακό ζουμ, προσφέροντας υψηλή οπτική απόδοση που επιτυγχάνει απεικόνιση full-frame υψηλής ανάλυσης σε όλη την έκταση της εικόνας. Η βέλτιστη διάταξη των 3 ασφαιρικών στοιχείων φακού καταστέλλει αποτελεσματικά τις εκτροπές σε όλο το εύρος ζουμ και πραγματοποιεί υψηλή ανάλυση από γωνία σε γωνία. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης από 30 εκατοστά (0,99 πόδια) (ευρεία γωνία) έως 45 εκατοστά (1,48 πόδια) (τηλεφακός) παρέχει δυνατότητα close-up, καθιστώντας τον ιδανικό για καθημερινή χρήση ή vlogging με gimbal ή grip.

Στα 5,9oz (167γρμ) και 2,6 ίντσες σε διάμετρο x 1,8 ίντσες (66,6 mm. x 45 mm), μαζί με τη μηχανική, βέλτιστη οπτική σχεδίαση που διαθέτει δομή σύμπτυξης, ο FE 28-60mm F4-5.6, επιτυγχάνει ένα compact και ελαφρύ μέγεθος, επιτρέποντας στους χρήστες να τον μεταφέρουν εύκολα κάθε στιγμή. Από τις καθημερινές λήψεις έως τα τοπία, τα πορτρέτα και τα ταξίδια, είναι ο ιδανικός φακός για κάθε τύπο λήψης εν κινήσει σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών περιβάλλοντος. Όταν συνδυάζεται με την Alpha 7C, επιτυγχάνουν από κοινού ασυμβίβαστη full-frame απόδοση, με το μικρότερο και ελαφρύτερο full-frame σύστημα φωτογραφικής μηχανής και φακούi στον κόσμο. Εκτός από το μικρό μέγεθος και το μικρό βάρος του, ο FE 28-60mm F4-5.6 είναι επίσης ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασίαxxii και δέχεται μια ποικιλία φίλτρων 40,5mm.

Ο FE 28-60mm F4-5.6 προσφέρει αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας, υψηλής ακρίβειας, επιτρέποντας «Real-time Tracking» και «Real-time Eye AF», χρησιμοποιώντας ένα linear μηχανισμό. Εκτός από τις προηγμένες δυνατότητες αυτόματης εστίασης της Sony, ο FE 28-60mm F4-5.6 διαθέτει εσωτερικό σχεδιασμό εστίασης που αφήνει το μήκος του φακού αμετάβλητο σε εστίαση εν κινήσει και close-up λήψεις, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν εύκολα μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου από την κανονική λήψη βίντεο μέχρι και το vlogging.

Νέο HVL-F28RM: Compact Φλας με Έλεγχο Έντασης Φωτός Συνδεδεμένο με την λειτουργία Ανίχνευσης Προσώπουv της φωτογραφικής μηχανής
Το HVL-F28RM είναι ένα compact φλας που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές της Sony, δημιουργώντας ένα συμπαγές, εύκολο στη χρήση σύστημα για αξιόπιστη και σταθερή απόδοση που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα γνήσιο προϊόν της Sony. Σε σύγκριση με το HVL-F32M, το HVL-F28RM παρουσιάζει 12% μείωση όγκου και 7% μείωση βάρους. Αυτή η μικρή, εύχρηστη μονάδα φλας παρέχει τις δυνατότητες και την αξιοπιστία για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των προχωρημένων ερασιτεχνών δημιουργών περιεχομένου.

Το HVL-F28RM προσφέρει συνεχή φωτισμό GN28 , βελτιστοποιημένη κατανομή φωτός και συνεχής εκπομπή φλας που δεν θα διακόψει τη ροή εργασίας του χρήστη, καθώς και σταθερή ασύρματη επικοινωνία και έλεγχο πολλαπλών ασύρματων φλας. Το νέο φλας διαθέτει επίσης, τη νέα λειτουργία ελέγχου φλας της Sony που συνδέεται με την προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προσώπουv της φωτογραφικής μηχανής. Όταν χρησιμοποιείται με συμβατή φωτογραφική μηχανή, λαμβάνεται υπόψη η ισορροπία μεταξύ του φωτός που πέφτει στο πρόσωπο του θέματος και του φωτός περιβάλλοντος για αυτόματη προσαρμογή της ακριβούς ισορροπίας λευκού, έτσι ώστε το πρόσωπο του ατόμου να αποδίδεται με φυσικό, ζωντανό χρώμα. Επιπλέον, η αντιστάθμιση φλας, η αναλογία φωτός και άλλες λεπτομερείς παράμετροι του φλας μπορούν να ελεγχθούν απευθείας από μια συμβατή φωτογραφική μηχανή . Ένα προσαρμοσμένο χαρακτηριστικό της φωτογραφικής μηχανής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινητοποιήσει την οθόνη παραμέτρων φλας, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν προσαρμογές ενώ κοιτάζετε μέσα από το viewfinder και χρησιμοποιείτε την φωτογραφική μηχανή. Οι επιλογές φλας εμφανίζονται στην επιλεγμένη γλώσσα που φέρει η οθόνη της φωτογραφικής μηχανής.
Ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο «Metal Shoe Foot με Rugged Side Frame» , το οποίο «στεγάζει»/φέρει επίσης τις ηλεκτρικές επαφές της μονάδας, προσφέρει βελτιωμένη αντίσταση σε αναταραχές και καταπονήσεις από όλες τις κατευθύνσεις. Το «Multi Interface foot» είναι κατασκευασμένο από μέταλλο για μεγαλύτερη αντοχή. Το HVL-F28RM διαθέτει επίσης σχεδιασμό ανθεκτικόxxii στη σκόνη και την υγρασία. Όταν το HVL-F28RM είναι τοποθετημένο και κλειδωμένο στις Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV και Alpha 9 II, η αντίσταση στη σκόνη και την υγρασία βελτιώνεται, ώστε να αντέχει σε πολύ απαιτητικά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Το HVL-F28RM διαθέτει επίσης απλή, διαισθητική λειτουργία με ελάχιστα χειριστήρια, όπως κουμπιά στάθμης φωτός +/-, κουμπί ζεύξης, κουμπί δοκιμής και μοχλό κλειδώματος. Διατίθεται άφθονο φως για εφαρμογές «bounce». Η γωνία φλας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί όπως απαιτείται μέσω των θέσεων 0, 20, 40, 60, 80 και 120 μοιρών για εύκολη τοποθέτηση. Το νέο φλας διαθέτει επίσης ενσωματωμένο radio trigger για αξιόπιστη ενεργοποίηση φλας όταν είναι τοποθετημένo σε μια συμβατή φωτογραφική μηχανήxxvi και συνδυάζεται με μονάδα εκτός κάμερας. Όταν χρησιμοποιείται ως πομπός, το HVL-F28RM μπορεί να ελέγχει έως και 15 μονάδες φλας ή/ και ως δέκτης μονάδων σε 5 ομάδες για αποστάσεις έως 35 μέτρα (114 πόδια) για εξαιρετικό έλεγχο φωτισμού και ευελιξία. Το HVL-F28RM τροφοδοτείται από δύο αλκαλικές μπαταρίες AA (LR6) ή NiMH. Ένα νέο ζεύγος αλκαλικών μπαταριών μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 110 συνεχή φλας (1/1 χειροκίνητο φλας με αλκαλικές μπαταρίες).

Τιμή και διαθεσιμότητα
Η νέα compact Full-frame φωτογραφική μηχανή Alpha 7C θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2020.
Ο φακός ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 θα είναι διαθέσιμος το φθινόπωρο του 2020.
Ένα νέο kit με την compact Full-frame φωτογραφική μηχανή Alpha 7C και τον φακό ζουμ FE 28-60mm F4-5.6 θα είναι επίσης το φθινόπωρο του 2020.
Το φλας HVL-F28RM θα είναι διαθέσιμο αυτόν το χειμώνα.