Τα γυαλιά Apple Glass θέλουν να πάρουν την δουλειά των iPhone

10 Ιουνίου, 2024

Είναι κοινό μυστικό ότι η Apple πιστεύει ότι στο προσεχές μέλλον το iPhone θα αντικατασταθεί από τα έξυπνα γυαλιά της τα οποία ονομάζει Apple Glass.

Τα γυαλιά αυτά θα μοιάζουν με κανονικά γυαλιά και θα δίνουν πρόσβαση σε πολλές από τις εφαρμογές και λειτουργίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά με το iPhone. Προσοχή, μην μπερδεύετε τα γυαλιά αυτά με το Vision Pro. Το πανάκριβο headset της Apple δεν είχε ποτέ την φιλοδοξία να αντικαταστήσει το κινητό μας. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Είναι μεγάλο, άβολο και φυσικά έχει και το πρόβλημα της αυτονομίας της μπαταρίας.

Σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Apple και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) με τίτλο Dual-Axis Hinge Mechanism, βλέπουμε έναν μεντεσέ γυαλιών ο οποίος επιτρέπει στον βραχίονα των γυαλιών να βρίσκεται σε διπλωμένη θέση, σε ανοικτή θέση και σε υπερεκτεινόμενη θέση.

Η ανοικτή θέση επιτρέπει να κλείσουν τυχόν κενά που εκθέτουν τα ηλεκτρονικά που είναι κρυμμένα στο εσωτερικό του σκελετού και των βραχιόνων. Η Apple αναφέρει ότι ένα καλώδιο ή ένας ηλεκτρικός σύνδεσμος μπορεί να εκτείνεται μέσα από ένα τμήμα του μεντεσέ για να οδηγεί το καλώδιο μέσα από τα ηλεκτρονικά μέρη στο βραχίονα και τον σκελετό. Η συνεχής χρήση του όρου «γυαλιά» στην πατέντα σημαίνει ότι αυτός ο μεντεσές προορίζεται για τα έξυπνα γυαλιά της Apple.

Η Samsung Securities της Νότιας Κορέας είναι μια χρηματοοικονομική θυγατρική που ανήκει στη Samsung. Νωρίτερα φέτος κατέληξε σε ένα roadmap της Apple που έδειχνε ότι το Apple Glass θα κυκλοφορήσει το 2027. Τον περασμένο μήνα, ένα blog που ονομάζεται SamsungPop δημοσίευσε ένα άλλο roadmap της Apple που επίσης αποκαλύπτει ότι τα Apple Glass θα κυκλοφορήσουν επίσημα το 2027.
Βέβαια υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν πριν την κυκλοφορία των γυαλιών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2012 η Google παρουσίασε τα δικά της γυαλιά Google Glass τα οποία γρήγορα προκάλεσαν αρκετά προβλήματα καθώς μπορούσαν να καταγράψουν βίντεο χωρίς την συγκατάθεση θαμώνων σε διάφορα μπαρ.

Γρήγορα τα γυαλιά αυτά έγιναν κόκκινο πανί για πολλούς και οι χρήστες τους εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από διάφορα καταστήματα.
Αν βέβαια λυθούν διάφορα προβλήματα καταπάτησης της ιδιωτικής ζωής τότε σίγουρα θα μιλάμε για έναν άξιο αντικαταστάτη των κινητών τηλεφώνων.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R